4:44 Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

O mr JP Morgan στο Μαξίμου

O mr JP Morgan στο Μαξίμου

Πολλοί μπορεί να έχουν ακουστά τον τραπεζικό κολοσσό, JP Morgan, Jamie Dimon, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν  ο ισχυρός άνδρας είναι Έλληνας.

Το ereportaz είχε αναφερθεί παλαιότερα εκτενώς στον -ελληνικής καταγωγής- επικεφαλής της τράπεζας.

Το αναφέρουμε διότι ο Jamie Dimon διέβη το κατώφλι του Μαξίμου, καθώς πριν από λίγα 24ωρα οριστικοποιήθηκε η επενδυτική συμφωνία με την Viva Wallet του Χάρη Καρώνη.

Όπως πληροφορηθήκαμε η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και όπως αποκαλύφθηκε η JP Morgan θα επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα και θα επενδύσει περαιτέρω στη Viva Wallet προσελκύοντας υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό.

Ο ισχυρότερος τραπεζίτης του κόσμου, δήλωσε μάλιστα, «ενθουσιασμένος» από την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Ο Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε παράλληλα πολύ περήφανος για την ελληνική καταγωγή του.

Ο CEO της JP Morgan, η οποία μόλις εξαγόρασε το 49% της Viva Wallet, μίλησε για το ταλέντο που έχει η Ελλάδα στον τομέα της μηχανικής, λέγοντας ότι η χώρα μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο κόμβο τεχνολογίας για την τράπεζά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η απόφαση της JPMorgan αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία» και παράλληλα «επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ BUSINESS STORIES

 

Η Viva Wallet και το μεγάλο deal

Η Viva Wallet ιδρύθηκε το 2000 και έχει έδρα στην Αθήνα. Eστιάζει στην εξυπηρέτηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 23 χώρες. Η εταιρεία δημιούργησε μια ιδιόκτητη πλατφόρμα πληρωμών που βασίζεται σε υπηρεσίες cloud που είναι σε θέση να προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους εμπόρους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας tap to device, της προκαταβολής μετρητών εμπόρου, της πληρωμής λογαριασμών, της διαχείρισης εξόδων, της έκδοσης εικονικής χρεωστικής κάρτας, της εκταμίευσης μετρητών, του δώρου κάρτες και πίστη.

  • «Η αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν και πληρώνονται οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και εκ βάθους γνώση του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών», δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Viva Wallet.
  • «Αυτή η στρατηγική επένδυση από την επιχείρηση Payments της J.P. Morgan θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για την παροχή πλήρως τοπικών υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη».

Με βάση τη σύμβαση, οι Hedosophia, Diorama και το family office της οικογένειας Λάτση θα μεταβιβάσουν στην JP Morgan το ποσοστό που κατέχουν στη Viva.

Η J.P. Morgan Securities LLC υπηρέτησε ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της J.P. Morgan and Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και η Karatzas & Partners υπηρέτησαν ως νομικοί σύμβουλοι. H Jefferies υπηρέτησε ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Viva Wallet και η Davis Polk & Wardwell LLP ως νομικός σύμβουλος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας