14:05 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο Νίκος Δένδιας είναι καθαρά το νούμερο 2 στη Νέα Δημοκρατία

Ο Νίκος Δένδιας είναι καθαρά το νούμερο 2 στη Νέα Δημοκρατία

γράφει ο Παντελής Περιβολάρης

Ξεκάθαρο και πασιφανές είναι πλέον ότι ο Νίκος Δένδιας αποτελεί το νούμερο 2 της Νέας Δημοκρατίας. Ο τρόπος με τον οποίο χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και άδειασε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τα όσα εμφυοπολεμικά είπε από βήματος Βουλής και κατόπιν άνοιξε ο δρόμος για τη διαγραφή του νεαρού Βουλευτή, έδειξε πόσο πολύ ψηλά είναι στην ιεραρχία του κυβερνόντος κόμματος ο Υπουργός Εξωτερικών. Μετά δε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε ένα ακόμα γεγονός, πολύ πιο εύκολο βέβαια, που αφενός αντιμετωπίστηκε με πυγμή από τον κ. Δένδια και αφετέρου του δίνουν ακόμα περισσότερους πόντους στη δημοφιλία του που έχει χτυπήσει ταβάνι.

Όπως χαρακτηριστικά μία πηγή μου στη Νέα Δημοκρατία, αν σήμερα για οποιοδήποτε λόγο υπήρχαν εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία, όλοι οι υποψήφιοι θα είχαν αποσυρθεί και ο κ. Δένδιας θα εκλέγονταν δια βοής.
Βεβαίως, αυτό που λέει η αντιπολίτευση ότι ο κ. Δένδιας διέγραψε τον Μπογδάνο είναι υπερβολή. Δεν χρειαζόταν κανέναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποπέμψει τον Μπογδάνο. Ο ίδιος του είχε δώσει «κίτρινη κάρτα» και ο ίδιος είχε πει ότι δεν θα ανεχτεί τον οποιοδήποτε να ξεφεύγει από την γραμμή προσέγγισης του μεσαίου χώρου που έχει χαράξει.

Έχει ενδιαφέρον δε η απάντηση στο ερώτημα γιατί το έκανε ο Μπογδάνος, παρά την προειδοποίηση που του είχε γίνει. Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως ο βουλευτής δεν πίστευε ότι θα τον διέγραφαν. Το δεύτερο είναι πως με την επικείμενη κάθοδο υπουργών, που δεν είναι βουλευτές, ως υποψήφιοι στον τομέα του ο Μπογδάνος θεώρησε θα κινδύνευε να μην ψηφιστεί και ήθελε να κερδίσει με τον τρόπο αυτό να κερδίσει δεξιούς και δεξιότερους ψηφοφόρους. Επιπλέον υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Μπογδάνος ήθελε να υπουργοποιηθεί και αφού δεν συνέβη, απασφάλισε…

Μεγάλες κόντρες

Αύριο στη Βουλή θα διεξαχθεί η συζήτηση για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Οι αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη ότι «μυρίζει σκάνδαλο, αλά Άκη Τσοχατζόπουλο, έχουν κάνει έξαλλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες, οπότε στη Βουλή θα γίνει χαμός αύριο. Μείνετε συντονισμένοι.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας