3:51 Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Νίκος Παπαθανάσης προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Νίκος Παπαθανάσης προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Νίκος Παπαθανάσης προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Παπαθανάσης έκανε λόγο για «συκοφαντική εκστρατεία» σε βάρος του και «βαρύτατη προσβολή» της προσωπικότητάς του, για την αντιπαράθεση που ξεκίνησε έπειτα από το δημοσίευμα του Documento το οποίο ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απέφυγε να πληρώσει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, μεταβιβάζοντας την ακίνητη περιουσία στα παιδιά του.

«Για την συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου από τον κ. Κώστα Βαξεβάνη δηλώνω ότι τον λόγο πλέον θα τον έχει η ελληνική δικαιοσύνη», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Παπαθανάσης.

Σε δήλωση που έκανε χθες για το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «αθλιότητα» του Documento, η οποία «υιοθετείται» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια. Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, συμπληρώνοντας ότι το διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο «το οποίο εξυπηρετείται κανονικά».

Σε ό,τι αφορά στο δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ, που ανέφερε το δημοσίευμα «δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής», δήλωσε, προσθέτοντας ότι από τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει αποχωρήσει εδώ και 18 χρόνια.

«Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο», ανέφερε ακόμη ο κ. Παπαθανάσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα κρατήσει ο Μητσοτάκης τον Παπαθανάση στα ψηφοδέλτια;
Σε νέο δημοσίευμα, το Documento αναφέρει ότι ο Νίκος Παπαθανάσης πέτυχε «κούρεμα» των οφειλών του προς τη Eurobank κατά 96,5%, με διακανονισμό για καταβολή 50.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο ζήτημα, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο κ. Παπαθανάσης «εκτός από δόλιος κακοπληρωτής είναι και “ξεχασιάρης”».

«Αφού χρωστούσε 1,8 εκατ. ευρώ, έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει και έχασε το δικαστήριο για καταδολίευση δανειστών, χθες είπε ότι τάχα δεν θυμάται σε τι συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα.

Μήπως σήμερα θυμάται να μας ενημερώσει εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ του Documento, σύμφωνα με το οποίο πέτυχε κούρεμα 96% για χρέη 2 εκατ. και πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ; Θα δώσει το διακανονισμό του στη δημοσιότητα;», ανέφερε ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεταξύ άλλων να απαντήσει αν θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια ο Νίκος Παπαθανάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Παπαθανάσης: Η έκτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα καταβληθεί τον Μάρτιο

Νίκος Παπαθανάσης: Στις 3 Μαρτίου ξεκινούν οι καταβολές για το market pass

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας