9:04 Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ο Οκτώβριος έρχεται, η επιδότηση πετρελαίου κίνησης... φεύγει - Θα ξεπεράσει την αμόλυβδη η τιμή

Ο Οκτώβριος έρχεται, η επιδότηση πετρελαίου κίνησης... φεύγει - Θα ξεπεράσει την αμόλυβδη η τιμή

Η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης στην αντλία τελειώνει από 1η Οκτωβρίου και η τιμή του θα ξεπεράσει αυτή της αμόλυβδης – Οι υψηλές τιμές θα αρχίσουν να αποτυπώνονται σταδιακά, ανάλογα με το πότε θα γίνεται ο ανεφοδιασμός του κάθε πρατηρίου.

Την ανιούσα θα πάρει το πετρέλαιο κίνησης αφού από 1η Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών διακόπτει την οριζόντια επιδότηση στην αντλία με 12 λεπτά ανά λίτρο ή 15 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ. Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι για να εξοικονομηθούν πόροι (περίπου 30 εκατ. ευρώ) και να επιδοτηθεί η τιμή πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

Το τρελό ράλι ανόδου στα προϊόντα καυσίμων που οφείλεται στην άνοδο διεθνώς των τιμών έχει ξεκινήσει με αποτέλεσμα να αναμένονται αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τρεις πρωταγωνιστές της αγοράς, από την 1η Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα παρατηρούν ένα σπάνιο «φαινόμενο» στα πρατήρια καυσίμων καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα είναι υψηλότερη σε επίπεδο λιανικής, από την αντίστοιχη της αμόλυβδης.

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών στο diesel κίνησης λέγοντας: «Αν πάρουν την επιδότηση των 15 λεπτών από το πετρέλαιο κίνησης η τιμή θα φτάσει την απλή αμόλυβδη και θα την περάσει. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μετακύλιση των αυξήσεων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας