16:54 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

O Όμιλος Bενέτη πάει... εξωτερικό

O Όμιλος Bενέτη πάει... εξωτερικό

Ένα νέο concept σε ένα εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας εγκαινίασε πρόσφατα η αλυσίδα Βενέτη.

Πρόκειται για το νέο concept καταστήματος Veneti Great στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον του Ερνέστου Τσίλλερ στην Ομόνοια.

Ο όμιλος «Βενέτη» επιθυμεί να αναπτύξει τον τύπο καταστήματος Veneti Great στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν συμφωνίες με συνεργάτες σε Αγγλία, ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν μπορούν να υλοποιηθούν λόγω της πανδημίας.

Η εταιρεία «Βενέτη» επηρεασμένη από την πανδημία απώλεσε το 2020 το 24% του τζίρου της. Ωστόσο προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις με τη διάθεση των προϊόντων Veneti Family στα σούπερ μάρκετ και στη μικρή λιανική, ενώ ξεκίνησε και τις πρώτες εξαγωγές των συγκεκριμένων προϊόντων. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (σ.σ. που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο και δη των Απόλλωνα), ο κύκλος εργασιών την περσινή χρονιά ανήλθε στα 36.354.986 ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στο 1.710.920 ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το 2021 αναμένεται να ανέλθει στα 40.000.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2020, και τα κέρδη προ φόρων στα 2.035.000 ευρώ – αύξηση κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η εταιρεία «Βενέτη» είναι ελληνική οικογενειακή εταιρεία. Έχει τη δυνατότητα να είναι ευέλικτη και γρήγορη. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανατιμήσεις στις τελικές τιμές των προϊόντων της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 

Το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας ανέρχεται σε 113 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Όπως δημοσιεύτηκε στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας