23:45 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε τις πόλεις Ιζιούμ και Κουπιάνσκ

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε τις πόλεις Ιζιούμ και Κουπιάνσκ

Την ανακατάληψη από τις ουκρανικές δυνάμεις της πόλης Κουπιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ανακοίνωσε το Σάββατο το Κίεβο. Την ίδια ώρα, πολεμικοί ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ιζιούμ.

Το Κουπιάνσκ είναι σιδηροδρομικός κόμβος πάνω στον δρόμο για το Ιζιούμ, από όπου η Μόσχα έχει εξαπολύσει μερικές από τις κυριότερες επιχειρήσεις της στην εν μέρει κατεχόμενη περιοχή του Ντονιέτσκ, η πλήρης κατάληψη της οποίας είναι βασική προτεραιότητα για το Κρεμλίνο.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου, στις ΗΠΑ, είχε προβλέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανακαταλάμβαναν το Κουπιάνσκ μέσα σε 72 ώρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Ιζιούμ περικυκλώθηκαν και -σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από την περιοχή και δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian, η πόλη βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των Ουκρανοών.

Ειδικότερα, το BBC Russia αναφέρει ότι φιλορωσικά κανάλια στο telegram μετέδιδαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν το Ιζιούμ. Άλλα κανάλια ανέφεραν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονταν ήδη στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου – Δείτε βίντεο

Sun: “O Κάρολος είπε στον Χάρι να μη φέρει τη Μέγκαν στο Μπαλμόραλ για να δει την βασίλισσα που πέθαινε”

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας