5:56 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά όπλα από την Γερμανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά όπλα από την Γερμανία

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από την Γερμανία την αποστολή όπλων στην Ουκρανία προκειμένου να την υποστηρίξει και στρατιωτικά στην διαμάχη με τη Ρωσία.

“Η Γερμανία δεν μας έδωσε στρατιωτική βοήθεια, αλλά θα μπορούσε να το κάνει αυτό”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

“Η Ουκρανία χρειάζεται ταχύπλοα πυραυλικά σκάφη, περιπολικά σκάφη, οπλοπολυβόλα, εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών και θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα. Είμαι βέβαια ευγνώμων στη Γερμανία για την υποστήριξη που έχει παράσχει στην Ουκρανία, ήλπιζε όμως περισσότερα. Ο Χάμπεκ το κατάλαβε αυτό”, πρόσθεσε ο Ζελένσκι, αναφερόμενος σε δηλώσεις του συμπροέδρου των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος υποστήριξε την παράδοση αμυντικών όπλων στη χώρα του μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία πριν από μια εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επέκρινε επίσης το λεγόμενο “Σχήμα της Νορμανδίας“, που συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2014), στo οποίo η Γερμανία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Ρωσία συνομιλούν προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στη διαμάχη για την ανατολική Ουκρανία: “Κατάλαβα ήδη στην πρώτη συνάντηση της “Νορμανδίας” ότι κινούμαστε όπως τα άλογα του τσίρκου κυκλικά”, είπε χαρακτηριστικά στην FAZ.

“Αυτές οι συνομιλίες δεν αφορούν ούτε στην Κριμαία ούτε στους αγωγούς, ούτε τις εγγυήσεις ασφαλείας. Σε μια συνάντηση του Σχήματος της Νορμανδίας σε διπλωματικό επίπεδο, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας απέφυγε μάλιστα πρόσφατα το ερώτημα εάν η Ρωσία αποτελεί μέρος αυτής της σύγκρουσης. Δεν συμφωνούμε, διότι η Ρωσία είναι φυσικά μέρος αυτής της σύγκρουσης. Αυτό δείχνει όμως πώς λειτουργεί η “Νορμανδία “, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης νέες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung

Διαβάστε επίσης 

“Eξαιρετικά σοβαρή” η κατασκοπία Ευρωπαίων αξιωματούχων από τις αμερικανικές υπηρεσίες

 

Τέλος εποχής για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας