9:09 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Παντσέρι "καίει" την Καϊλή: Μέσω Τούρκου επιχειρηματία πήρε από το Qatar 250.000 ευρώ η Έυα Καϊλή

Ο Παντσέρι "καίει" την Καϊλή: Μέσω Τούρκου επιχειρηματία πήρε από το Qatar 250.000 ευρώ η Έυα Καϊλή

Όπως φέρεται να ανέφερε ο Παντσέρι στις καταθέσεις του για να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή, το Κατάρ άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2017 – Τι είπε για την Εύα Καϊλή

Φως στον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatar Gate αλλά και στην εμπλοκή που έχει η Έυα Καϊλή σε αυτό ρίχνουν απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις Αρχές του Βελγίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.


Όπως φέρεται να ανέφερε ο Παντσέρι στις καταθέσεις του για να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή, το Κατάρ άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2017.

Έτσι, έπειτα από συναντήσεις που είχε ο Αντόνιο Παντσέρι με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπιν Σαμίχ αλ Μάρι, στις αρχές του 2018, το Κατάρ συμφώνησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να δίνει σε εκείνον και στον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, από ένα εκατομμύριο ευρώ ανά έτος, τη διετία 2018-2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο Αντόνιο Παντσέρι δεν βγήκε ευρωβουλευτής το 2019, ίδρυσε τη ΜΚΟ “Fight Impunity” για να συνεχίσει τη δράση του υπέρ του Κατάρ και από το κείμενο των καταθέσεών του προκύπτει ότι περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε και η εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Ο Παντσέρι φέρεται να υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή έλαβε πήρε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρά το γεγονός ότι παραμένουν για την ώρα άγνωστες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που μεταφέρθηκαν τα χρήματα, ο Παντσέρι, σύμφωνα με τη DW, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεγάλος μέρος του ποσού από το Κατάρ έφθασε στα χέρια τους μέσω ενός «Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο». Ο Παντσέρι υποστήριξε ακόμη ότι και ένας άλλος συμπατριώτης του ευρωβουλευτής έλαβε μετρητά και ότι συναντήθηκε με συνομιλητές που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς.

Παντσέρι: Η διαφθορά ξεκίνησε με το Μαρόκο

Από τις καταθέσεις του προκύπτει ότι το σκάνδαλο διαφθοράς ξεκίνησε με το Μαρόκο κι όχι το Κατάρ. Ο Παντσέρι είπε ότι η σχέση του με τον πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν ξεκίνησε το 2012 κι ότι ο Μαροκινός διπλωμάτης του έδωσε 50.000 ευρώ το 2014 για μια προεκλογική συγκέντρωσή του στο Μιλάνο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας