2:34 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών

Ο πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να ανήκουν σε μια οικογένεια. Όλοι είναι παιδιά του Θεού»: Με αυτή την ιστορική φράση, ο πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε για πρώτη φορά το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών.

«Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι μια νομοθεσία για σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι νομικά καλυμμένοι», συμπλήρωσε ο Ποντίφικας κάνοντας ένα δεύτερο μεγάλο ιστορικό και τολμηρό βήμα  για την πουριτανική Καθολική Εκκλησία μετά από την αποστολική επιστολή του, που έδωσε στους κληρικούς επ’ αόριστον το δικαίωμα «να συγχωρούν όποιον ευθύνεται για την πρόκληση άμβλωσης»

Τη δήλωση αυτή την έκανε ο Ποντίφικας στη διάρκεια ντοκιμαντέρ με τον τίτλο Francesco, το οποίο έκανε πρεμιέρα σήμερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την άποψη αυτή  μαζί με άλλα ζητήματα  για τα οποία έχει κατά καιρούς μιλήσει όπως είναι το περιβάλλον, η φτώχεια, η μετανάστευση, η φυλετική και εισοδηματική ανισότητα.

Για αρκετούς αναλυτές, αλλά και το Βατικανό, το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη διάθεση του Ποντίφικα να δείξει πως η Καθολική Εκκλησία μπορεί να ζει στην σύγχρονη εποχή και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης 

Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να απαγάγει τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις

Αστεροειδής κατευθύνεται προς την γη μία ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας