22:51 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Πάπας λέει ότι οι Ουκρανοί υπέστησαν θηριωδίες, είναι ένας λαός "ευγενής", είναι "μάρτυρες" και θα πρέπει "να ενωθούμε μαζί τους"

Ο Πάπας λέει ότι οι Ουκρανοί υπέστησαν θηριωδίες, είναι ένας λαός "ευγενής", είναι "μάρτυρες" και θα πρέπει "να ενωθούμε μαζί τους"

Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζονται με αγριότητα, υφίστανται βασανιστήρια και θηριωδίες, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζοντας τους Ουκρανούς “ευγενικό” λαό που μαρτυρά.

Κατά το τέλος του κηρύγματός του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο πάπας, χωρίς να κατονομάσει τη Ρωσία, μοιράστηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος τη χθεσινή του συνομιλία με τον καρδινάλιο Κόνραντ Κρατσέφσκι, τον επικεφαλής του για την φιλανθρωπική αρωγή, ο οποίος μεταφέρει την βοήθεια στην Ουκρανία.

Τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού μετέδωσαν ότι ο Κρατσέφσκι, ο οποίος είναι Πολωνός, χρειάστηκε να τρέξει για να κρυφτεί την περασμένη εβδομάδα όταν δέχτηκε πυρά ενώ παρέδιδε βοήθεια, μαζί με τον καθολικό επίσκοπο, έναν προτεστάντη επίσκοπο και έναν ουκρανό στρατιώτη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Κρατσέφσκι επισκέφθηκε μαζικούς τάφους έξω από το Ιζιούμ, στην βορειοανατολική Ουκρανία.

“Ο Κρατσέφσκι μου μίλησε για τον πόνο αυτών των ανθρώπων, για τις αγριότητες, τις θηριωδίες, τα πτώματα βασανισμένων που ανακαλύπτουν. Ας ενωθούμε με αυτούς τους ανθρώπους, τόσο ευγενείς και μάρτυρες”, είπε ο ποντίφικας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι ανακάλυψαν εκατοντάδες πτώματα, κάποια με τα χέρια τους δεμένα πισθάγκωνα, θαμμένα σε εδάφη που ανεκατέλαβαν οι Ουκρανοί από τις ρωσικές δυνάμεις, κάτι το οποίο ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε απόδειξη διάπραξης εγκλημάτων πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Έκκληση της Κίνας για «κατάπαυση πυρός μέσω διαλόγου» μετά το διάγγελμα Πούτιν

Ρωσία: «Ο Πούτιν θα έπρεπε να είχε χτυπήσει με πυρηνικά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας