12:30 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Παππάς θα μείνει στην Ιστορία ως ο πιο αφελής και επικίνδυνος υπουργός

Ο Παππάς θα μείνει στην Ιστορία ως ο πιο αφελής και επικίνδυνος υπουργός

Όλοι θα θυμούνται ότι έστελνε SMS την εποχή που οι περισσότεροι τα απέφευγαν!

Από το δημοτικό μάθαιναν και μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα ότι τα γραπτά μένουν. Ή επί λατινικότερον «scripta manent». Αντίθετα, τα λόγια πετούν. «Verba volant», που έλεγαν και οι Λατίνοι. Όχι επειδή ήταν πιο έξυπνοι από τους Έλληνες. Απλώς βγήκαν πιο… πονηροί. Εμείς παραμείναμε μπουνταλάδες. Ας ρωτήσει κάποιος τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Νίκο Παππά για να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στα λόγια και τα γραπτά. Όσο και αν προσπαθεί ο Γιάννης Μαντζουράνης να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν αποδεικνύουν κάτι τα SMS που έστελνε ο πρώην υπουργός στον άλλοτε κολλητό του, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο άλλοτε πανίσχυρος κολλητός του Αλέξη Τσίπρα επέδειξε αφέλεια στην επικοινωνία του. Θα λέγαμε ότι ενήργησε βλακωδώς, αλλά στο σχολείο μάθαμε επίσης ότι η βλακεία είναι αήττητη και συνεπώς δεν αξίζει να ασχοληθούμε μαζί της. Οπότε στεκόμαστε στην αφέλεια του Παππά.

Ο πρώην υπουργός, άλλωστε, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι αφελής. Ουαί και αλίμονο μην τον βάλει κάποιος να φυλάξει σκοπιά. Είναι ικανός ο Παππάς να αιχμαλωτίσει τον εαυτό του και να τον παραδώσει μόνος του στους εχθρούς του. Μιλάμε για καλούπι που θα έπρεπε να το εφεύρει η Νέα Δημοκρατία για να το προσφέρει ως δώρο στους εκάστοτε πολιτικούς αντιπάλους της. Θα κάνει τη ζωή της ευκολότερη.

Εκτέθηκε


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Προσέξτε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Παππά. Από τη μία στέλνει SMS στον Καλογρίτσα. Έχει πλούσιο ρεπορτάζ η εφημερίδα σε άλλες σελίδες. Από την άλλη πλευρά, ο Νικόλας έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα επειδή, κατά τους ισχυρισμούς του, κάποια στιγμή μέσα στο Μαξίμου καταγράφηκε η συνομιλία του με έναν επισκέπτη. Άντε να του δώσεις ένα κοπάδι να το φυλάξει. Ούτε το μαλλί προβάτου δεν θα βρεις την επόμενη μέρα.
«A πα πα πα πα πα πα πα πα. Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα. A πα πα πα πα πα πα πα πα. Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα» είχε τραγουδήσει η Δέσποινα Βανδή πριν από 24 χρόνια. Ούτε τον Ντέμη δεν είχε γνωρίσει όταν βγήκε το άσμα. Ο Παππάς ήταν φοιτητής. Αλλά προφανώς δεν άκουγε τέτοιου είδους μουσική. Γι’ αυτό και δεν κατάφερε να αποφύγει τα πράγματα που τον εξέθεσαν. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο λαός και προφανώς κάτι περισσότερο γνωρίζει. Ο Παππάς πηγαίνει από γκέλα σε γκέλα. Όχι μέσω δηλώσεων, όπως άλλοι. Μέσω αποδεικτικών, που μένουν. Όπως τα SMS.

Ποιος άλλος θα σκεφτόταν να στείλει σε μήνυμα τη μετοχική σύνθεση ενός καναλιού, όπως το ονειρευόταν την περίοδο που πίστευε ότι μέσα από τον έλεγχο των ΜΜΕ η «πρώτη φορά Αριστερά» θα γινόταν μόνιμη; Μόνο αυτός!

Ο αφελής άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Κυρίως για εκείνους που κινούνται στο περιβάλλον του. Αλλά και για τον ίδιο τον εαυτό του. Οπότε προκαλούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πώς κατάφερε να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις ικανότητές του. Ακόμα και φιλικό ρουσφέτι να ήταν η αξιοποίηση του Νικόλα, η ουσία δεν αλλάζει. Ο τέως πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε παντελή έλλειψη κριτικής σκέψης. Δεν μπορεί να κυβερνάς την Ελλάδα και να εμπιστεύεται έναν τόσο αφελή συνεργάτη.

Στην Ιστορία

Ο Παππάς θα μείνει στην Ιστορία όχι για όσα έκανε, αλλά για την αφέλειά του. Όλοι θα θυμούνται ότι έστελνε SMS την εποχή που οι περισσότεροι τα απέφευγαν. Ίσως κάποιοι να ισχυριστούν ότι το έπραξε επειδή έγινε αλαζόνας όταν ανήλθε στην εξουσία. Θα μπορούσε να είναι αυτή μια εξήγηση. Αλλά δυστυχώς για τον Παππά, η πραγματικότητα δείχνει προς άλλη κατεύθυνση. Προς την αφέλεια. Διότι είπαμε ότι μαζεύτηκαν πολλά που επιβεβαίωσαν ότι δεν έπαιρνε το παραμικρό μέτρο προστασίας του θεσμού που εκπροσωπούσε. Εάν ο υπουργός μιας χώρας είναι τόσο αφελής, πραγματικά αποτελεί άθλο ότι επιβιώσαμε στα χρόνια της διακυβέρνησής του.
Γεια σου, ρε Νικόλα, που και στα SMS τα μαρτυρούσες όλα!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας