11:48 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

«Ο πατέρας όλων των μαχών»: Η θερμοβαρική βόμβα του Πούτιν που όλοι φοβούνται οτι θα χρησιμοποιήσει (vid)

«Ο πατέρας όλων των μαχών»: Η θερμοβαρική βόμβα του Πούτιν που όλοι φοβούνται οτι θα χρησιμοποιήσει (vid)

Οι Δυτικοί φοβούνται οτι αν η Ρωσία συνεχίζει να δυσκολεύεται από τους Ουκρανούς δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει θερμοβαρικές βόμβες. Ένα όπλο που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ το 2017 στο Αφγανιστάν, τώρα οι Δυτικοί φοβούνται οτι μπορεί να γίνει το ίδιο και από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στην μάχη που δίνει για την κατάληψη των μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας.

Πρόκειται για θερμοβαρικές βόμβες που έχουν το προσωνύμιο «ο πατέρας όλων των μαχών» και αποτελούν το ισχυρότερο μη πυρηνικό όπλο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Ενδεικτικό της δύναμής του και της καταστροφής που προκαλεί, είναι ότι την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς, προκάλεσε κρατήρα διαμέτρου 300 μέτρων. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς τί ζημιά μπορεί να κάνει.

 

Τα θερμοβαρικά όπλα αναπτύχθηκαν τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960. Τον Σεπτέμβριο του 2007, η Ρωσία πυροδότησε το μεγαλύτερο θερμοβαρικό όπλο που κατασκευάστηκε ποτέ, το οποίο προκάλεσε έκρηξη ισοδύναμη με 39,9 τόνους.

Αυτά λοιπόν τα όπλα, οι Δυτικοί και οι ΗΠΑ, φοβούνται οτι μπορεί να χρησιμοποιηθούν αν συνεχίσουν οι Ρώσοι να βρίσκουν αντίσταση από τους Ουκρανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο μήνυμα του Πούτιν

Στο πλευρό της Ουκρανίας ο Ίλον Μασκ – Δωρεάν ίντερνετ από τον δορυφόρο Starlink

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας