3:14 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ο Πούτιν παραδέχεται πως οι δυτικές κυρώσεις θα βλάψουν την ρωσική Οικονομία

Ο Πούτιν παραδέχεται πως οι δυτικές κυρώσεις θα βλάψουν την ρωσική Οικονομία

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, «μπορούν» να έχουν «αρνητικές» επιπτώσεις «μεσοπρόθεσμα» στην εθνική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκλίνοντας από την έως τώρα γραμμή που ακολουθούσε περί προσαρμογής της χώρας στη νέα κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, ο Πούτιν επεσήμανε πως οι «κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική οικονομία μεσοπρόθεσμα μπορούν πραγματικά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτή».

Αυτή ήταν πρώτη φορά που ο Πούτιν παραδέχθηκε δημοσίως ότι το κύμα διεθνών κυρώσεων, που πλήττουν πολλούς τομείς της ρωσικής οικονομικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων αυτόν των υδρογονανθράκων, επηρεάζουν την εθνική οικονομία.

Έναν χρόνο και πλέον μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία, «η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της», στο 3,6% και «στα τέλη Μαρτίου, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 4%», αφού εκτοξεύθηκε κοντά στο 20% την περασμένη άνοιξη, δήλωσε ο Πούτιν.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν ήδη επιλυθεί» προειδοποίησε την κυβέρνηση και ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός από την «επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης». Έκανε λόγο, δε, για ανάγκη εγγυήσεων «για την οικονομική κυριαρχία» της Ρωσίας.

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία να «διασφαλίσουν τη γρήγορη έναρξη νέων έργων στις μεταποιητικές βιομηχανίες, κυρίως στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας», έναν κλάδο που έχει πληγεί από την αποχώρηση πολλών ειδικών στο εξωτερικό.

«Το χρηματοοικονομικό μας σύστημα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να απαντήσουμε τις ανάγκες των εξαγωγέων. Και πρέπει να αντικαταστήσουμε τις επιχειρήσεις της Δύσης που εργάζονταν σε αυτό τον τομέα» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Μόσχα θα αναπτύξει “τακτικά” πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, έχει συμφωνία με το Μινσκ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη Μαριούπολη σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας