17:23 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Πούτιν συγκαλεί εκτάκτως το Ρωσικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Πούτιν συγκαλεί εκτάκτως το Ρωσικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε χθες Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του για σήμερα, μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η FSB, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, περί «τρομοκρατικής» επίθεσης ουκρανών «σαμποτέρ» στη Μπριάνσκ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας — που διέψευσε το Κίεβο.

Το τι ακριβώς θα εξεταστεί στο Συμβούλιο δεν είναι σαφές. Δίνει και παίρνει για καιρό σεναριολογία που θέλει τη Ρωσία να κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που θα επέτρεπε στο Κρεμλίνο να κηρύξει περαιτέρω επιστράτευση, να στείλει προσκλητήρια σε εκατομμύρια στρατεύσιμους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η συνεδρίαση του ΣΕΑ θα μπορούσε να σημάνει αλλαγή της φύσης αυτής που η Μόσχα συνεχίζει να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», απάντησε «δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να πω». Είναι ποινικό αδίκημα στη Ρωσία να αναφέρεται οποιοσδήποτε με τον όρο «πόλεμος» στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που εξαπολύθηκε την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Από τη συνεδρίαση κατά ορισμένες εκτιμήσεις θα μπορούσε να προκύψει περαιτέρω περιστολή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων στη Ρωσία ή η λήψη μέτρων προς την κήρυξη πολέμου και προς τη μετακίνηση σε κεντρικά ελεγχόμενη οικονομία — δηλαδή μετατροπή της σε πολεμική οικονομία. Ο κ. Πούτιν καταδίκασε την «τρομοκρατική» επίθεση χθες σε χωριό της Μπριάνσκ. Επρόκειτο «για ακόμη μια τρομοκρατική ενέργεια, ακόμη ένα έγκλημα», επέμεινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Προέκτ»: Ο Πούτιν χρησιμοποιούσε κυπριακή offshore εταιρεία, για να πλουτίσει από τις πωλήσεις της βότκας «Πούτινκα» και να αγοράσει το μεγαλύτερο διαμέρισμα για την Αλίνα Καμπάγεβα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρασημοφόρησε τον Στίβεν Σιγκάλ

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας