2:07 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ραμαφόζα κάλεσε τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν να συγκεντρώνουν υπερβολικές ποσότητες εμβολίων

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ραμαφόζα κάλεσε τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν να συγκεντρώνουν υπερβολικές ποσότητες εμβολίων

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα κάλεσε σήμερα τις πλούσιες χώρες να σταματήσουν να συγκεντρώνουν υπερβολικές ποσότητες εμβολίων κατά της covid-19 τα οποία έχουν παραγγείλει αλλά δεν έχουν άμεση ανάγκη, εξηγώντας ότι ο κόσμος πρέπει να ενεργήσει από κοινού για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

“Χρειάζεται αυτοί που έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες εμβολίων να απελευθερώσουν εμβόλια ώστε να μπορέσουν να τα λάβουν άλλες χώρες”, δήλωσε ο Ραμαφόζα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

“Οι πλούσιες χώρες του κόσμου πήγαν και αγόρασαν μεγάλες δόσεις εμβολίων (…) Κάποιες χώρες μάλιστα έχουν παραγγείλει τέσσερις φορές περισσότερες δόσεις από όσες χρειάζονται για τον πληθυσμό τους (…) αποκλείοντας άλλες”, εξήγησε.

Ο Ραμαφόζα, η χώρα του οποίου έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης, επεσήμανε ότι οι αφρικανικές χώρες θέλουν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά της covid-19 το ίδιο γρήγορα με τις υπόλοιπες.

Στη Νότια Αφρική καταγράφεται η χειρότερη επιδημία κορωνοϊού στην περιοχή, με το σύνολο της αφρικανικής ηπείρου να δίνει μάχη για να αποκτήσει αρκετά εμβόλια προκειμένου να ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού για το 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της.

“Δεν είναι κανείς ασφαλής, αν κάποιες χώρες εμβολιάζουν τους πολίτες τους και άλλες όχι”, υπογράμμισε ο Ραμαφόζα. “Πρέπει να ενεργήσουμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό”.

Διαβάστε επίσης 

Σ. Κυριακίδου προς AstraZeneca: Δυσαρέσκεια ΕΕ για ανεπαρκείς εξηγήσεις και έλλειψη σαφήνειας

Κορωνοϊός: Από σήμερα έως και την 1η Φεβρουαρίου απαγόρευση συναθροίσεων, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας