17:07 Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σάγεντ καταγγέλει "μια μαφία που κυβερνά την Τυνησία"

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σάγεντ καταγγέλει "μια μαφία που κυβερνά την Τυνησία"

Ο Τυνήσιος πρόεδρος Κάις Σάγεντ κατήγγειλε χθες ότι η χώρα του “κυβερνάται από μια μαφία” στρέφοντας τα πυρά του σε πολιτικούς που κατηγορεί για διαφθορά και ισχυρίζεται ότι θέλει να πολεμήσει συγκεντρώνοντας στα χέρια του όλες τις εξουσίες τον Ιούλιο.

“Είναι ένα κράτος με δύο καθεστώτα. Ένα φαινομενικό καθεστώς, αυτό των θεσμών και ένα πραγματικό καθεστώς, αυτό της μαφίας που κυβερνά την Τυνησία”, δήλωσε ο Σάγεντ σε μια συνάντησή του με επαγγελματίες του νομικού κλάδου, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της προεδρίας στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Επίθεση με βιτριόλι: Αρχίζει σήμερα η δίκη – Η ώρα της κρίσης για τη 36χρονη που κατέστρεψε το πρόσωπο της Ιωάννας (Βίντεο)

“Δεν θα κάνω διάλογο με κλέφτες”, πρόσθεσε.

Την 25η Ιουλίου, ο Τυνήσιος πρόεδρος, επικαλούμενος άρθρα του Συντάγματος, απέπεμψε τον πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι και ανέστειλε τη λειτουργία του τυνησιακού κοινοβουλίου για τριάντα ημέρες, πριν παρατείνει στις 24 Αυγούστου αυτά τα μέτρα “μέχρι νεοτέρας”.

Ο ίδιος ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον διορισμό “το συντομότερο δυνατόν” μιας νέας κυβέρνησης και αναφέρθηκε σε μια επικείμενη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

“Η κυβέρνηση θα συγκροτηθεί αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ποια πολιτική θα εφαρμόσει. Στόχος είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του λαού της Τυνησίας”, είπε χθες.

“Αποκλείεται να ασχοληθούμε με κλέφτες ή με προδότες”, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Αναστολή του Συντάγματος σχεδιάζει ο πρόεδρος της Τυνησίας

Τυνήσιος πρέσβης: ” Η Τυνησία θα παραμείνει πάνω από όλα μια δημοκρατική χώρα που σέβεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες με ισχυρή και αμερόληπτη δικαιοσύνη”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας