15:25 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ χαρακτηρίζει "άδικη" την έρευνα σε βάρος του δικηγόρου του, Ρούντι Τζουλιάνι

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ χαρακτηρίζει "άδικη" την έρευνα σε βάρος του δικηγόρου του, Ρούντι Τζουλιάνι

«Πολύ, πολύ άδικη» χαρακτήρισε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ την έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών στο γραφείο και το σπίτι του πρώην προσωπικού δικηγόρου του, του Ρούντι Τζουλιάνι, του «μεγαλύτερου δημάρχου στην ιστορία της Νέας Υόρκης», όπως τον αποκάλεσε.

«Ο Ρούντι Τζουλιάνι είναι μεγάλος πατριώτης», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Business. «Αγαπάει τόσο τη χώρα του κι εκείνοι ψάχνουν το διαμέρισμά του, είναι τόσο άδικο, τόσο ανισοβαρές, δυο μέτρα και δύο σταθμά, δεν είχαμε δει ποτέ κάτι τέτοιο (…). Δεν ξέρω τι ψάχνουν ή τι κάνουν», είπε.

«Είναι τρομερό να βλέπει κανείς τι συμβαίνει στη χώρα μας, με τη διαφθορά και τα προβλήματα κι αυτοί τα βάζουν με τον Ρούντι Τζουλιάνι. Είναι πολύ θλιβερό», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη η ομοσπονδιακή αστυνομία ερεύνησε το γραφείο και το διαμέρισμα του Τζουλιάνι, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία. Ο δικηγόρος του και ο γιος του, Άντριου Τζουλιάνι, έκαναν λόγο για μια «πολιτικά υποκινούμενη» υπόθεση.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν εδώ και μήνες τις δραστηριότητες του Τζουλιάνι στην Ουκρανία και ιδίως το ενδεχόμενο να παρενέβη στην κυβέρνηση Τραμπ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα Ουκρανών επιχειρηματιών. Μέχρι τώρα πάντως δεν του έχουν ασκήσει δίωξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωκοινοβούλιο: Σε ισχύ το πολύ για 12 μήνες το νέο πιστοποιητικό για τη Covid-19

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας