15:09 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ο πρύτανης των fake news!

Ο πρύτανης των fake news!

Άραγε, πώς αισθάνεται ένας πανεπιστημιακός όταν τον χαρακτηρίζουν «πρύτανη του καιροσκοπισμού και της ευήθειας»; Είναι ένα ερώτημα, στο οποίο μπορεί να απαντήσει μόνο ο άμεσα… θιγόμενος. Εάν, βέβαια, θίγεται, διότι με τον Γιάννη Μυλόπουλο δεν μπορεί να ‘ναι κάποιος σίγουρος ότι ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ ενοχλείται από τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αν είχε την απαιτούμενη ευαισθησία, ενδεχομένως να μην προκαλούσε διαρκώς με τις αναρτήσεις του, τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του γενικότερα.

Επικαιρότητα

Το παρελθόν του Γιάννη Μυλόπουλου είναι διδακτικό για το
παρόν και προαναγγελία για τις µελλοντικές συµπεριφορές του

Μέσα στην εβδομάδα, ο 62χρονος Πολιτικός Μηχανικός απ’ τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Προκάλεσε μέχρι και εισαγγελική εντολή για έρευνα εξ αιτίας μιας ανάρτησης, σύμφωνα με την οποία μία γνωστή του ειδοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό δίχως να ‘χει κάνει τεστ.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας απείλησαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Τους πρόλαβε, όμως, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί στο εδώλιο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο Μυλόπουλος διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση. Αλλά ούτε λόγος για μία δήλωση μετάνοιας. Για μια παραδοχή του λάθους. Αντίθετα, στο twitter, που ξεσάλωσε εναντίον του, ο πρώην πρύτανης προτίμησε να ασχοληθεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη δήλωσή του ότι «δεν το περιμέναμε».

Πράγματι, μπορεί για την πανδημία να αιφνιδιάστηκαν άπαντες. Να μην περίμεναν τέτοια σφοδρότητα από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Αλλά από τον Μυλόπουλο δεν γίνεται να αιφνιδιαστεί όποιος τον γνωρίζει. Όλα τα περιμένει. Το παρελθόν του, άλλωστε, είναι διδακτικό για το παρόν και προαναγγελία για τις μελλοντικές συμπεριφορές του.

Αναδίπλωση

Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος; Όσα έγραφε το 2015 για τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν και κατείχε τη θέση προέδρου στη ΕΡΤ 3; Ή την απόφασή του να ανοίξει το 2011 τη συγκέντρωση της «Σπίθας» που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης αν και ήταν πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης; Στη δεύτερη περίπτωση ο Μυλόπουλος υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση διότι ξεσηκώθηκε όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα. Όσο για το 2015, ο Πολιτικός Μηχανικός του έδωσε και κατάλαβε. «Ο Μεϊμαράκης δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα είναι πρωθυπουργός. Μετά από αυτό προβλέπω ευρεία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή…», είχε γράψει σε μία ανάρτησή του.

«Ο… ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ. Με στραβό αν κοιμηθείς, το πρωί θα αλληθωρίζεις… Ειλικρινά, λυπάμαι τους σοβαρούς και μορφωμένους δεξιούς», πρόσθεσε σε μία άλλη. «Όλα αυτά τα ωραία που υπόσχεται τώρα ο Μεϊμαράκης γιατί δεν τα έκανε η ΝΔ επί Σαμαρά;», έθεσε κι ένα ερώτημα ο τότε πρόεδρος της ΕΡΤ 3 που πληρωνόταν απ’ όλους τους Έλληνες και όχι από το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ατόπημα

«Η επιτομή του παλαιοκομματισμού. Η ελληνική μαγκιά, η κουτοπονηριά, η αθυροστομία και οι κουβέντες καφενείου επιστρέφουν μέσα από τους δέκτες μας. Το χτες εκδικείται…», είχε γράψει προσωπικά για τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και νυν ευρωβουλευτή. Ίσως πράγματι να πίστευε ότι «αυτό με το νέο ξεκίνημα της Ελλάδας με τη ΝΔ του Μεϊμαράκη το λες και… αμνησία». Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος ενός δημόσιου λειτουργού. Ακόμα και το σχόλιό του για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ήταν σε πλήρη αντίθεση με τη γενικότερη γραμμή της κεντρικής ΕΡΤ.

«Η παραδοχή της ήττας από πλευράς Μεϊμαράκη. Δεν απέφυγε τη συνήθη τακτική των ομάδων που χάνουν και τα έβαλε φεύγοντας με το διαιτητή (την ΕΡΤ εν προκειμένω)», είχε αποφανθεί ο Μυλόπουλος. Ήταν τόσο διακριτό το ατόπημά του που ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκε να τον παύσει από την προεδρία της ΕΡΤ 3. Παραπονούμενο, πάντως, δεν τον άφησε. Μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 2015, ο Γιάννης Μυλόπουλος ανταμείφθηκε με τον διορισμό του στη διοίκηση της «Αττικό Μετρό Α.Ε.». Αλλά κι εκεί… πρόκοψαν! Το έργο του έχει καταγραφεί στην Ιστορία! Κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα που σέβεται τον εαυτό του θα εντάξει στα μαθήματα των επόμενων δεκαετιών τα εγκαίνια του σταθμού «Σιντριβάνι» στη Θεσσαλονίκη με ζωγραφιστούς μουσαμάδες να παραπέμπουν σε εκδοτήρια και διάφορα άλλα τρικ που έκαναν ακόμα και τον τότε πρωθυπουργό να κοκκινίζει. Πού λέει ο λόγος, βέβαια…

Επίσης ιστορική έμεινε και η υποστήριξή του στην Κατερίνα Νοτοπούλου!

«Το Μετρό στηρίζει Νοτοπούλου για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί και η Κατερίνα, ως διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού και ως υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, στήριξε με όλη της τη δύναμη το Μετρό», είχε γράψει ο Μυλόπουλος στις 13 Μαΐου 2019, δηλαδή, στην ευθεία για τις εθνικές εκλογές.

Μεταγραφή

Ίσως ήταν η μόνη ενέργεια του 62χρονου καθηγητή που έπιασε τόπο. Διότι όποιον και αν ρωτήσει κάποιος είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην πανεπιστημιακή κοινότητα, δύσκολα θα θυμηθεί κάτι άλλο από έναν καθηγητή που έφτασε να διδάσκει μέχρι και στον Καναδά, αλλά η αποδοχή του στην ευρύτερη κοινωνία παραπέμπει στις θερμοκρασίες που χρειάζεται το εμβόλιο της Pfizer κατά τη μεταφορά του, δηλαδή, -70 βαθμοί Κελσίου. Γι’ αυτό, άλλωστε, έμειναν ανεκπλήρωτα τα όνειρά του για πολιτική καριέρα. Ούτε επί Γιώργου Παπανδρέου μπόρεσε να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, παρά την τότε προσωπική φιλία του με την Άννα Διαμαντοπούλου, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε άκρη παρά τη μεταγραφή του και τη στήριξή του από τον συνάδελφό του, Χρήστο Σπίρτζη. Παντού έβρισκε μόνο την ψήφο του. Κι εδώ που τα λέμε, ορθώς συνέβαινε αυτό, διότι αν σκορπάει ο Μυλόπουλος τόσα fake news χωρίς πολιτικό ιδιότητα, φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν είχε και βουλευτική ασυλία; Θα τον έτρεμε ακόμα και ο «πολλά βαρύς και όχι», Παύλος Πολάκης, ενώ θα αποτελούσε και δημόσιο κίνδυνο…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας