3:11 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο "Σαράφης" και τα άλλα πρόσωπα πίσω από την μεγάλη απάτη!

Ο "Σαράφης" και τα άλλα πρόσωπα πίσω από την μεγάλη απάτη!

Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis και προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα, με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz τα άλλα δύο άτομα τα οποία τα οποία συμμετείχαν στην εγκληματική αυτή οργάνωση είναι οι Κωνσταντίνος Σολδάτος και ο Γεράσιμος Λουκέρης  και άλλα τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορούνται για Απάτες και Πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με την ζημία να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ σε συνδυασμό με το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα για Εγκληματική Οργάνωση.

Σαράφης

Ο Λουκέρης Γεράσιμος

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα ανωτέρω αναφερόμενα άτομα και κατηγορούμενοι συναποφάσισαν την διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων και ενώθηκαν για τον σκοπό αυτό σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή, δομημένη και διακριτούς ρόλους δράση και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος . από διετίας και πλέον, διέπρατταν κακουργηματικές απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος επιχειρηματιών της επικράτειας, ενδεχομένως και της αλλοδαπής.

Δεσταμπασίδης

Ο Κωνσταντίνος Σολδάτος

Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την πολλαπλή κρίση, λόγω της πανδημίας, του πολέμου στη Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση ανέλαβαν τον ρόλο του “σωτήρα”-χρηματοδότη μια και πληθώρα επιχειρήσεων είχε χάσει εντελώς την πιστοληπτική της δυνατότητα. Η δράση τους όμως δεν περιορίστηκε μόνον στις πληγείσες επιχειρήσεις από τις κρίσεις αλλά και στις υγιείς. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποίησαν μια ανύπαρκτη εταιρεία με την επωνυμία ZAHRAT COMMERCIAL BROKERS LCC που είχε την έδρα της στο Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην δικογραφία περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια το πως δρούσε η εγκληματική αυτή οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι τον ηγετικό ρόλο τον είχε ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ο οποίος λόγω της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ως σύμβουλος επιχειρήσεων, σύμβουλος marketing, σύμβουλος επενδύσεων με ευρύ επαγγελματικό και κοινωνικό κύκλο αναζητούσε υποψήφιους δανειολήπτες κατά προτίμηση εκείνους που δεν είχαν εχέγγυα δανειοδότησης.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του, Κωνσταντίνος Σολδάτος και ο Γεράσιμος Λουκέρης , έπαιζαν κυρίως τον ρόλο του ειδικού ως γνώστες των ιδιαιτέρων συνθηκών των οικονομικών συναλλαγών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πείθοντας με τα όσα ανέφεραν τα θύματα τους για το έγκυρο της διαδικασίας και την ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν.

Διαβάστε περισσότερα για τον τρόπο δράσης, τις εταιρείες, τους ρόλους και τα ποσά που απέσπασαν στην ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψευτογιατρός: Φυσικοθεραπευτής σε κλινική με Κένεντι και Φάρα Φόσετ

Σέρρες: Εξιχνιάστηκε η απάτη σε βάρος δύο ηλικιωμένων αδελφών με λεία 150.000 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας