8:17 Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο Σγουρίδης διαψεύδει τον... εαυτό του

Ο Σγουρίδης διαψεύδει τον... εαυτό του

Σάλο έχει προκαλέσει η πρωινή δήλωση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως έκαναν προηγουμένως και οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου.

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν», δήλωσε ο κ. Σγουρίδης στην πρωινή εκπομπή του «Maximum 93,6» αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών, και συνέχισε: «Αν δεν τάξεις δε σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;», για να λάβει την απάντηση του υφυπουργού: «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…».

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;», επέμεινε ο δημοσιογράφος.

«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης.

Μιλώντας προ ολίγου στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός επιχείρησε να… μετριάσει τις εντυπώσεις, επισημαίνοντας: «Εγώ είπα ότι οι πολιτικοί δεν κρίνονται από τις πράξεις τους αλλά από αυτά που έλεγαν – Εμείς δεν έχουμε κριθεί ακόμη».

«Η κυβέρνηση αυτή τιμά την υπογραφή της. Εκείνη που έβαλε στη συμφωνία της 14ης Ιουλίου που πρέπει να τηρηθεί. Στις εκλογές όταν ο κόσμος ψήφιζε ήξερε τι έπρεπε να γίνει: να τηρηθεί μία σκληρή συμφωνία» συνέχισε ο κ. Σγουρίδης, τονίζοντας: «Είπε την αλήθεια η κυβέρνηση όταν κατέβηκε στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη. Ήξερε ο λαός ότι η συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί είναι σκληρή», αποφεύγοντας πάντως να δώσει σαφή απάντηση στις περί του αντιθέτου αιτιάσεις, ότι δηλαδή η κυβέρνηση απέκρυψε ή δεν είπε όλη την αλήθεια στους πολίτες για το τί περιλαμβάνεται σε αυτή τη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Ειλικρινής ο Σγουρίδης: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας