More

  Ο σκληρός Μανιάτης του Πειραιά με τo χρυσό πιστόλι και τα 10 πιτ μπουλ

  Όποτε θέλουμε τον γα…ε, αλλά θα πάει στο Εκβιαστών». Αυτό είχε αναφέρει σε έναν συνεργό του σχολιάζοντας τη στάση ενός καταστηματάρχη που δεν πλήρωνε προστασία, ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος «μπράβων» του Πειραιά και ο λόγος του ήταν μάλλον προφητικός. Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές από τη δράση της σπείρας που πουλούσε προστασία, ξυλοκοπούσε άτομα έναντι αμοιβής και κατά παραγγελία, ενώ εμπλέκεται σε κυνομαχίες και στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων.

  Τoυ Φώτη Aνδρέου

  Ο Θ. Π. είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας που παρείχε προστασία σε μαγαζιά από τη Σαλαμίνα μέχρι το Αιγάλεω και από τη Νίκαια σε Πέραμα και Καλλιθέα.

  Σε μια απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ο Θ. Π. ακούγεται να λέει για ένα άτομο που δεν κατέβαλε το αντίτιμο της προστασίας πως «Θα του γα…ω τη μάνα, του το ‘πες; Άντε τον π… η μην τον βαρέσω με κανένα φλόμπερ…». Ο Θ. Π. φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της σπείρας και οι εντολές του είναι διαταγές. Ο σκληρός του χαρακτήρας αποδίδεται σε σειρά ενεργειών που φέρεται να διέπραξε, μεταξύ αυτών, ξυλοδαρμούς αστυνομικών, εμπρηστικές ενέργειες και ευθείες απειλές για τη ζωή όποιου έμπαινε στον δρόμο του.

  ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

  Στις 6 Φεβρουαρίου του 2020, ο Θ. Π. στις 02:52 τα ξημερώματα, συνομιλεί με τον επίορκο αστυνομικό Ν. Κ. σχετικά με την παρουσία κάποιων ατόμων αντίπαλης ομάδας σε μαγαζί που ήλεγχαν εκείνοι. Ο N.K. του αναφέρει: «Δες το viber, σου έχω στείλει, είναι εδώ… Σου λέω είναι εδώ και είχα βγάλει τις φώτο», τότε ο Θ. Π. αναφέρει πως «θα τους σκοτώσω όλους τώρα, κάτσε να δεις. Όλους θα τους σκοτώσω».

  ταΛίγα λεπτά αργότερα φτάνει στο μαγαζί ο Θ. Π. και όπως περιγράφεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες, φέρεται να λέει: «Τραβάω εγώ το πιστόλι, μπήκε στη μέση ο Ζ., πήγα να τον σκοτώσω. Έφυγε τρέχοντας ο μικρός…Κάτι μπουνίδια, ξάπλα του δώσαμε και κάτι σουτ, τον κάναμε άλογο. Ο μικρός βοήθεια, βοήθεια τρέχει και τον πρόλαβα, του έδωσα ένα μπουνίδι, του έσπασα τον καθρέφτη, τραβάω το πιστόλι, μου λέει ο Ζ. είσαι μ…ς, ρε μ…α, θα πάμε φυλακή».

  Ο Θ. Π., σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναλαμβάνει ακόμη και ξυλοδαρμούς κατά παραγγελία, έναντι του ανάλογου αντιτίμου.

  Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του ξυλοδαρμού ενός αστυνομικού στην υπόγεια γέφυρα στο Πέραμα. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε έρθει σε αντιπαράθεση με έναν πυροσβέστη για τα «μάτια μιας γυναίκας».

  Ο πυροσβέστης φέρεται να έκλεισε ραντεβού στο σημείο με τον αστυνομικό, έχοντας στο ενδιάμεσο καλέσει τον Θ. Π. μαζί με ακόμη τρία άτομα. Όταν ο αστυνομικός πήγε στο προκαθορισμένο σημείο, δέχτηκε άγρια επίθεση και ξυλοκοπήθηκε δίχως έλεος.

  Η εγκληματική ομάδα των «μπράβων» του Πειραιά, χωριζόταν σε δύο υποομάδες και μέλη της, «τοποθετούνταν» σε καταστήματα προκειμένου να έχουν άμεση εποπτεία του σημείου.

  Οι συγκεκριμένοι φύλακες λάμβαναν κάθε ημέρα 20 ευρώ, ποσό ξεχωριστό από αυτό που πλήρωναν οι καταστηματάρχες κάθε μήνα για την προστασία. «Δεξί χέρι» του φερόμενου αρχηγού, ήταν ο Ν. Μ. που είχε συνεχείς επαφές με τον Θ. Π. και ήταν το άτομο που πήγαινε καθ΄υπόδειξη του αρχηγού σε προκαθορισμένα σημεία για να παραλάβει χρήματα.

  Ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης, ήταν και επίορκος αστυνομικός Ν. Κ. που είχε αναλάβει τη φύλαξη καταστήματος ενώ συμμετείχε είτε κατ’ εντολή, είτε αυτοβούλως σε εγκληματικές πράξεις.

  Ο N.K. ήταν το άτομο που με την ιδιότητά του, φρόντιζε να επικοινωνεί με συναδέλφους του και να ενημερώνεται για πιθανές έρευνες, ενώ εφάρμοζαν και τεχνικές αντιπαρακολούθησης. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, διακρίνονταν από ιδιαίτερη «σκληρότητα, αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα», όπως επισημαίνουν αστυνομικοί. «Πρόκειται για ιδιαίτερα βίαια άτομα που δεν διστάζουν να χτυπούν και να προκαλούν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με ανυπολόγιστες συνέπειες», προσθέτουν.

  Ο Θ. Π. φρόντιζε να κανονίζει ακόμη και προνομοιακά τραπέζια σε νυχτερινά κέντρα για φίλους, ενώ φέρεται να είχε «άκρες» και με κλέφτες οχημάτων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις θύματα κλοπής απευθύνονταν σε αυτόν για να εντοπίσουν το όχημά τους.

  Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως ένα άτομο επικοινώνησε με τον Θ. Π. μέσω τρίτου, προκειμένου να βρει μια άγκυρα που του είχαν κλέψει από το Πέραμα, καθώς τον θεωρούσαν «κυρίαρχο της περιοχής».

  ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

  ταΟ Θ. Π. είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα όπλα, στη βία, αλλά και στις κυνομαχίες, για αυτό τον λόγο άλλωστε είχε στο σπίτι του 10 πίτμπουλ. Στους συγκεκριμένους αγώνες τα στοιχήματα δίνονταν προκαταβολικά, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών, τραυματίζονταν σοβαρά τα σκυλιά και σε πολλές περιπτώσεις πέθαιναν.

  Ο Θ. Π., σε περίπτωση που κάποια φιλοζωική οργάνωση επιχειρούσε να ασχοληθεί με τις κυνομαχίες, απειλούσε ευθέως για τη σωματική ακεραιότητα των μελών της, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει και δημοσιογράφο που είχε ασχοληθεί με το θέμα και είχε παρουσιάσει φωτογραφία του Θ. Π., με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του.

  Αξιοσημείωτη είναι η επιρροή Θ. Π. σε διάφορα καταστήματα κράτησης όπου μεσολαβούσε προκειμένου να γίνουν αλλαγές κρατουμένων σε κελιά ή να μεταχθούν σε διαφορετικά κέντρα κράτησης από αυτά που ήταν, ενώ παράλληλα κρατούμενοι ξυλοκοπούσαν άλλους κρατουμένους κατ΄ εντολήν του, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

  Μάλιστα, σε μια περίπτωση είχε μεσολαβήσει προκειμένου να λάβει άδεια συγγενικό πρόσωπο ενός Αλβανού μέλους της σπείρας, που ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

  Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο Θ. Π., ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο εμπλοκής του στη διακίνηση ναρκωτικών.

  Μάλιστα, όταν του έγινε σχετική αναφορά το μεσημέρι της 20ης Ιουνίου του 2019, φέρεται να απάντησε, «Εγώ δεν είμαι πρεζάκιας. Εγώ κάθομαι και μου τα ακουμπάνε ρε μαλάκα».

  Η στάση του αυτή, πάντως, έρχεται σε «σύγκρουση» με το κατηγορητήριο, το οποίο τον εμπλέκει σε διακίνηση κοκαΐνης και ηρωίνης.

  «ΠΑΊΞΕ ΑΊΓΑΛΕΩ – ΤΡΊΚΑΛΑ ΑΣΟ, ΔΩΡΑΚΊ»

  Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν αρκούνταν στην προστασία καταστημάτων, τους ξυλοδαρμούς και τους εκβιασμούς. Στην πολυσέλιδη δικογραφία εμφανίζονται να συμμετέχουν σε πλήθος άλλων παράνομων ενεργειών. Όπως προέκυψε από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, μέλη της οργάνωσης παρείχαν προστασία σε αθλητικούς συλλόγους με στόχο των τραμπου κισμό των αντιπάλων τους, ενώ είχαν και γνώση για στημένα παιχνίδια. Χαρακτηριστική περίπτωση το «ντου» μπράβων στα αποδυτήρια της ομάδας του Θεσπρωτού, κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Αιγάλεω. Επίσης, ένα από τα μέλη της οργάνωσης λέει χαρακτηριστικά σε μια άλλη περίπτωση, «Παίξε Αιγάλεω- Τρίκαλα άσο, δωράκι» και «το ‘χουνε αγοράσει το Αιγάλεω».

  Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΥΖΕΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

  Οι «μπράβοι» παρείχαν προστασία σε 32 επιχειρήσεις, εξαναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους μέσω απειλών να τους καταβάλουν κάθε μήνα από 50 έως 1.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και 2.000 ευρώ. Τα χρήματα τα παρέδιναν οι ιδιοκτήτες μέσα σε φακέλους, σε ένα σαντουιτσάδικο στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Κορυδαλλό. «Πελάτες» του κυκλώματος ήταν γνωστά καταστήματα όπως το νυχτερινό κέντρο Yton the show, το Lareddream, το KAN KAN, το Mojoστη Σαλαμίνα, ψητοπωλείο στο Πέραμα, καφετέριες και μπαρ σε Πειραιά και Κερατσίνι, καθώς μια χαρτοπαιχτική λέσχη στο Αιγάλεω, κατάστημα ρούχων στην Αγία Βαρβάρα και αλυσίδα περιπτέρων σε όλη την Αττική.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Oι εικονικές συµβάσεις, τα εµβάσµατα και η αλληλογραφία για να στηθεί το SYRIZA Channel

  Αρ. Φλώρος: Οι βόλτες σε γνωστό εμπορικό (Φωτο)

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  O κορυφαίος επιχειρηματίας και τα εικονικά τιμολόγια

  Κορυφαίος επιχειρηματίας της χώρας με πολιτικό παρελθόν και πολιτικές διασυνδέσεις εμπλέκεται σε υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Πρόσφατα η ΑΑΔΕ του βεβαίωσε πρόστιμο για λήψη "ψευδών"...

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Βασίλη Πάικου

  Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο....

  Ο παλιός “καλός” Κιμ… ξαναγύρισε. Εκτέλεσε δύο αξιωματούχους και απαγόρευσε το ψάρεμα

  Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν έδωσε εντολή να εκτελεστούν τουλάχιστον...

  Κινεζική ομάδα μελετά την καταγωγή του κορωνοϊού και βάζει και την Ελλάδα στη λίστα των υπόπτων

  Μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός COVID19 πιθανότατα «γεννήθηκε» στην Ινδία το καλοκαίρι του 2019, πηδώντας από τα ζώα...

  Euroleague: Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου 83-76- Επιτέλους νίκη για τους πράσινους

  Από τις 22 Οκτωβρίου είχε να δοκιμάσει τη γεύση της νίκης στη Euroleague o Παναθηναϊκός και έμελλε να την ξαναγευτεί απόψε, με 83-76, μετά...