20:42 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Σκορπιός του Ωνάση, τα 165 εκατ. ευρώ του Ριμπολόβλεφ και το vip τουριστικό θέρετρο

Ο Σκορπιός του Ωνάση, τα 165 εκατ. ευρώ του Ριμπολόβλεφ και το vip τουριστικό θέρετρο

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020, άνοιξε ο δρόμος για την επένδυση εκατομμυρίων στο θρυλικό νησί του Ωνάση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που άναψε το πράσινο φως στον ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και τo μεγαλεπήβολo project του.

Με την εν λόγω ΚΥΑ εγκρίνεται η χωροθέτηση του επενδυτικού σχεδίου των 165 εκατ. ευρώ για την «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού».

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και τουρισμού, που διαθέτει ορίζοντα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2024

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Η επένδυση, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, αποτελούμενο από 12 κτίρια, spa, αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών, καθιστικά, κοινόχρηστους χώρους, σύγχρονο γυμναστήριο και κέντρο για τη σωματική ευεξία, παιδότοπο, beach volley, πισίνες, τεχνητή λίμνη, ελικοδρόμιο, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μεγάλο οδικό δίκτυο, πτηνοτροφικές μονάδες, αγροτική φάρμα, αμπελώνα κτλ.

Σε περίπου 3 και κάτι χρόνια, βάσει σχεδιασμού, το νησί θα αλλάξει ριζικά…

Η θαλαμηγός “ΑΝΝΑ” του Ριμπολόβλεφ στο λιμάνι του Σκορπιού

Σύμφωνα με την απόφαση, τα έργα, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία, περιλαμβάνουν εννέα χωρικές ενότητες συνολικής επιφάνειας 430.947,10 τ.μ. Από αυτά η μέγιστη δόμηση ανέρχεται σε 21.547,35 τ.μ. με 3.995 τ.μ. να αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα προς ανακαίνιση και 17.552,35 τ.μ. τα νέα κτίσματα.  Αναλυτικά, προβλέπεται:

-στην κτιριακή ενότητα 1, επιφάνειας 31.073,94 τ.μ., κύριο τουριστικό συγκρότημα, συνολικής δόμησης  9.784,43 τ.μ. από τα οποία η υπάρχουσα δόμηση είναι 364,43 τ.μ. Σε αυτά ανήκουν η «ροζ βίλλα», ένα υφιστάμενο διώροφο κτίριο συνολικής δόμησης 364,43 τ.μ., όπως και το ξενοδοχείο που περιλαμβάνει την κύρια κατοικία (Master Suite), δύο πανταχόθεν ελεύθερες μεγάλες βίλλες (VIP1, VIP2) και βίλλες μεσαίου μεγέθους (VIP3, VIP4, Guest Pavilion 1,2).

– Στην κτιριακή ενότητα 2, επιφάνειας 10.213,42 τ.μ., θα δημιουργηθούν τέσσερις ανεξάρτητες βίλλες (VIP5, VIP6, VIP7 & VIP8) συνολικής δόμησης 1.320 τ.μ.

-Η κτιριακή ενότητα 3, επιφάνειας 8.915,75 τ.μ., προβλέπει την ανάπτυξη «πολυαθλητική εγκατάσταση – κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων εμβαδού 4.000 τ.μ.

– Στην κτιριακή ενότητα 4, επιφάνειας 1.196,02 τ.μ. προβλέπεται η δημιουργία «εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης λουόμενων Ανατολικής Παραλίας» με συνολική δόμηση 403,51 τ.μ.

-Στην κτιριακή Ενότητα 5 των άνω των 3 χιλ. τ.μ. προβλέπεται η ανάπτυξη βίλλας διευθυντή/ του νησιού, αλλά και χώρου αναμονής ελικοδρομίου με συνολική δόμηση 340 τ.μ.

– Στην κτιριακή ενότητα 6 με επιφάνεια 3.265,94 τ.μ., προβλέπεται η υλοποίηση «κατοικίας προσωπικού» συνολικής δόμησης 2.173,78 τ.μ., όπως και η ανακαίνιση τόσο του υφιστάμενου κτιρίου προσωπικού όσο και υπάρχοντος κτιρίου που θα φιλοξενήσει βοηθητικές υποδομές. Επίσης, θα δημιουργηθεί νέο διώροφο κτίριο με δώμα με χρήση κατοικίας για το προσωπικό και αντλιοστάσιο αφαλάτωσης.

– Στην κτιριακή ενότητα 7, επιφάνειας 4.768,82 τ.μ. με συνολική δόμηση 635 τ.μ. περιλαμβάνεται νέο κτίριο με όλες τις απαραίτητες υποδομές φιλοξενίας αλόγων. Εντός του διαμορφώνεται ειδικός χώρος φιλοξενίας μικρών κατοικίδιων ζώων. Επιτρέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης αρένας ιππασίας, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με πεδίο εξάσκησης ίππων και η αναβάθμιση των υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου.

-Στην κτιριακή ενότητα 8, επιφάνειας 2.005,92 τ.μ. θα δημιουργηθεί νέο κτίριο με εξωτερική πισίνα 75 τ.μ. που τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 10 μ. από την δασική ζώνη απολύτου προστασίας.

-Στην κτιριακή ενότητα 9, επιφάνειας 4.018,75 τ.μ., προβλέπεται η δημιουργία «αμφιθεάτρου», με χρήσεις πολιτιστικών, χώρων συνάθροισης κοινού και αναψυκτήριου, συνολικής δόμησης 250 τ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Ωνάσης: Ήξερε ποιοι δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο! Αποκαλύψεις «φωτιά»!

Ριμπολόβλεφ: Η πρόταση επένδυσης 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, για εργοστάσιο μπαταριών

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας