6:03 Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΕΡΤ για λογοκρισία - Οργή για Ζούλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΕΡΤ για λογοκρισία - Οργή για Ζούλα

Μετά τη σκληρή αντιπαράθεση για τον τρόπο κάλυψης του γεύματος του πρωθυπουργού στην Ικαρία, το νέο επεισόδιο της κόντρας αφορά τη μη κάλυψη από την ΕΡΤ της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Αλ. Τσίπρα στο facebook το επίσημο κανάλι του Αλ. Τσίπρα στο YouTube. Ωστόσο, η ΕΡΤ αποφάσισε να μη την μεταδώσει.

Οργή για Ζούλα

Η απόφαση της ΕΡΤ προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα από την άρνηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα να απαντήσει στα τηλεφωνήματα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η οργή για τον πρόεδρο της ΕΡΤ αποτυπώνεται εύγλωττα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι:

«Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε “μαύρο” στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει “μαύρο” στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα μπορούμε, πάντως, να πούμε το εξής: άξιος ο νέος του μισθός».

Σχόλιο της Κουμουνδούρου

Αξιωματούχος της Κουμουνδούρου έκανε το εξής σχόλιο στο CNN Greece:

«Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μία επιλογή της κυβέρνησης που απλά υλοποιεί η διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτή η επιλογή συνδέεται άμεσα με την αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και το γεγονός ότι η Αττική είναι ξανά στο κόκκινο. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τέτοιες κινήσεις θα αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση και δεν θα έρθει αντιμέτωπη με τις ευθύνες της για τις εγκληματικές επιλογές της».

Ο αξιωματούχος προσέθεσε ότι:

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία το κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα από την πανδημία είναι ο αναντικατάστατος ρόλος των κοινών αγαθών, η ανάγκη αναγέννησης ενός κοινωνικά αποτελεσματικού κράτους. Η υγεία πρέπει να αποτελεί ένα καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να καθορίζεται από τη λειτουργία και τους νόμους της αγοράς. Η προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω της ΕΡΤ να “ρίξει μαύρο” στον δημόσιο διάλογο θα πέσει στο κενό».

Τι απαντάει η ΕΡΤ

Σύμφωνα με κύκλους της δημόσιας τηλεόρασης, δεν υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα, πόσο μάλλον λογοκριτική διάθεση, στην απόφαση της ΕΡΤ να μη μεταδώσει την ομιλία του κ. Τσίπρα.

Εδώ και καιρό, αποτελεί απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην μεταδίδονται οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ιδιαίτερα όταν αυτές δεν συμπίπτουν με ενημερωτικές εκπομπές και δεν έχει συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός.

Η συνταγματικά επιβεβλημένη κάλυψη της δραστηριότητας των κομμάτων γίνεται στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι καμιά δημόσια τηλεόραση στην Ευρώπη δεν διακόπτει το πρόγραμμά της για να μεταδώσει κομματικές εκδηλώσεις.

Πηγή: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ενημερωτικό σημείωμα για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης

Με 15 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας