13:16 Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο Τσαβούσογλου παρέδωσε στον Φιντάν - Ποια θα είναι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Ο Τσαβούσογλου παρέδωσε στον Φιντάν - Ποια θα είναι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Τουρκία: Το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής έδωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Με την τελετή παράδοσης και παραλαβής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, σε εγκάρδιο κλίμα, η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μεταξύ του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Χακάν Φιντάν.

 

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως, ευχαριστώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον προκατοχό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δίνοντας στο στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει, είπε πως συνεχίσει να προωθεί το όραμα μιας εθνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία θα βασίζεται στην ανεξαρτησία της Τουρκίας από κάθε σφαίρα επιρροής και στην κυριαρχία της βούλησης του τουρκικού έθνους.

«Σήμερα, είμαι στην ειρήνη και την ευτυχία να παραδώσω το καθήκον του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το οποίο ανέλαβα στις 29 Αυγούστου 2014, στον αδελφό και συνάδελφό μου Hakan Fidan. Κατά τη διάρκεια αυτής της τιμητικής αποστολής, εργαστήκαμε μαζί. Ευχαριστώ ειλικρινά τους Τούρκους διπλωμάτες, τους οποίους ζηλεύει ο κόσμος, και όλο το Υπουργείο Εξωτερικών μας. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Πρόεδρο Ερντογάν για την ηγεσία του και την εμπιστοσύνη του. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα!» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του.

Σημαντικός σταθμός που θα κρίνει, εν πολλοίς, την πυξίδα που θα δείξει πού στρέφεται η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι η επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν η άρση της άρνησης της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η παράδοση των F-16 στην Τουρκία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας