14:29 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ο υφ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Ασφάλεια

Ο υφ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Ασφάλεια

Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε τις τελευταίες δύο ημέρες στην 22η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Ασφάλεια που διοργάνωσε η ανεξάρτητη εφημερίδα των εργαζόμενων στο γερμανικό Δημόσιο «Behörden Spiegel», με κεντρικά θέματα τον πόλεμο της Ουκρανίας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ, τις απειλές νέου τύπου και τις νέες τεχνολογίες στα εξοπλιστικά συστήματα.

Χώρα – εταίρος της φετινής Διάσκεψης ήταν η Νορβηγία, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και οι υπουργοί ‘Αμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, της Νορβηγίας Μπγιέρν ‘Αριλντ Γκραμ, της Σουηδίας Πελ Γιόνσον και της Φινλανδίας ‘Αντιι Καϊκόνεν.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, Γερμανία και Νορβηγία ανακοίνωσαν την κοινή πρωτοβουλία τους για δημιουργία ΝΑΤΟϊκού μηχανισμού προστασίας των υποθαλάσσιων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ενώ παράλληλα με τη Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε έκθεση με πρωτοπόρες νέες τεχνολογίες στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, συναντήθηκε με την ομόλογό του των ΗΠΑ για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Σελέστ Γουαλάντερ και με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγό Ρόμπερτ Μπρίγκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Τζ. Τσούνη- «Οι ΗΠΑ εκτιμούν ιδιαιτέρως την Ελλάδα ως βασικό εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ»

Βουλή: Άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας