1:27 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ο υπουργός και τα..."μαύρα" του ψευτογιατρού

Ο υπουργός και τα..."μαύρα" του ψευτογιατρού

Στοιχεία-«φωτιά» περιέχονται στη συμπληρωματική δικογραφία του ψευτογιατρού την οποία έχει στα χέρια του ο ανακριτής, ο οποίος «ξεψαχνίζει» την υπόθεση της δεκαετίας που ακούει στο όνομα «Νίκος Κοντοστάθης». Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, η δράση του οποίου έχει σοκάρει το πανελλήνιο, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες (αναμένεται να απολογηθεί στις 28 Ιανουαρίου) για εξαπάτηση ασθενών, πολλούς εκ των οποίων έστειλε στον τάφο, ενώ στο κάδρο της δικαστικής έρευνας προστίθενται (ως κατηγορούμενα για συνέργεια) πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός της Νέας ∆ημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος.

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ    

Μπορεί ο πάλαι ποτέ πολιτικός και γνωστός θωρακοχειρουργός να αρνείται δημόσια κάθε εμπλοκή με την υπόθεση και να απειλεί με προσφυγή στη ∆ικαιοσύνη, ωστόσο από τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προκύπτει ότι όχι μόνο του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αλλά ότι ένα από τα θύματα του «ψευτογιατρού» τον εμπλέκει σε υπόθεση με «μαύρα» χρήματα!

Κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο είναι σαφές. Ο κ. Μαρκόπουλος κατηγορείται «ως υπαίτιος, ενεργώντας εκ προθέσεως και με ενότητα δόλου, προσέφερε άμεση συνδρομή στον δράστη (Κοντοστάθη) και τον ενίσχυσε άμεσα και αποφασιστικά στην εκτέλεση αυτών των πράξεων διά της συμβολής του». Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός εμπλέκεται στην επέμβαση που υπεβλήθη ο ……………………, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη μετά από πτώση με αλεξίπτωτο στον Αρχάγγελο της Ρόδου το 2014.

Το θύμα ισχυρίζεται ότι περπατούσε κανονικά, παρότι είχε προβλήματα, ωστόσο μετά τη «θεραπεία» του Κοντοστάθη και τη διακοπή της πραγματικής θεραπείας καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, αποδίδοντας τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του στις οδηγίες και τα «γιατροσόφια» του ψευτογιατρού.

Η κατάθεση του θύματος

Στην κατάθεσή του το «θύμα» αναφέρει ότι το 2018 και αφού είχε κάνει ενδελεχή έρευνα για την εξεύρεση κατάλληλης ιδιωτικής κλινικής για την περαιτέρω αποκατάσταση του έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό ∆ημήτρη Προκοπάκη. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους πήγε στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του και τον υποδέχθηκε ο «Κόντος». Τότε ο ψευτογιατρός του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός – χειρουργός διεθνούς φήμης που αναλάμβανε χειρουργεία στο εξωτερικό (Γαλλία και Ελβετία). Του πρότεινε να κάνει μία επέμβαση στην Κεντρική Κλινική Αθηνών έναντι 100.000 ευρώ (ή με 150.000 στο θεραπευτήριο Υγεία). Του είπε ότι θα υπήρχε πλήρης αποκατάσταση της υγείας του, καθώς θα του αφαιρούσαν τους σπασμένους ράβδους της σπονδυλοδεσίας που είχε υποβληθεί. Στη θέση τους θα έμπαινε ένα μόσχευμα που ένα τμήμα του κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και ένα δεύτερο στη Γαλλία,το κόστος του οποίου ανέρχεται στις 54.000 ευρώ.

«Μαύρα»

Όπως κατέθεσε στον ανακριτή το θύμα, ο Κοντοστάθης τον επισκέφτηκε στο σπίτι του στην Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου 2018. «Παρουσία της αδελφής μου και του γιου μου παρέλαβε σε μετρητά το ποσό των 20.000 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία. Μου είπε ότι είναι ‘μαύρα’ αυτά τα λεφτά για να γίνει η δουλειά μας και ότι η κλινική δεν θα μάθει τίποτα διότι θα τα πάρουν ‘μαύρα’ οι γιατροί».

Όπως ισχυρίζεται, ο ∆ρ. Θάνατος του ζήτησε να δώσει πριν το χειρουργείο 20.000 ευρώ στους θωρακοχειρουργούς ενώ άλλες 20.000 πλήρωσαν η αδελφή και ο γαμπρός του στο λογιστήριο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

Στην κατάθεσή του το θύμα αναφέρει: «Επίσης, μου είπε (ο Κοντοστάθης) ότι όταν θα εξέλθω από την κλινική θα πρέπει να δώσω άλλες 30.000 ευρώ, διότι στην εγχείρηση θα παρίσταντο δύο νευροχειρουργοί (∆ημήτρης Προκοπάκης – Ανδρέας Φίλης) και δύο θωρακοχειρουργοί (Μαρκόπουλος Κων/νος και ένας άλλος ακόμη».

Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Όπως αναφέρει ο 47χρονος, την επομένη μετά το χειρουργείο δέχθηκε την επίσκεψη του ψευτογιατρού. Του είπε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και ότι κατά τη διάρκειά της παρατήρησε πως «στο κανάλι των νευρώνων του υπήρχε κίνηση στα πόδια, γεγονός που συνεπαγόταν ότι θα περπατήσει ξανά». Του είπε, όμως, ότι για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ήταν απαραίτητες τέσσερις ενέσεις με βλαστοκύτταρα, παρασκευαζόμενες στη Γαλλία, αξίας 7.000 ευρώ η καθεμιά και οι οποίες δεν καλύπτονται από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα των χειρουργών με επικεφαλής τον Κοντοστάθη δεν τοποθέτησε μόσχευμα αξίας 54.000 ευρώ, αλλά έναν κυλινδρικό κλωβό αξίας 900 ευρώ. Οι ενέσεις δεν περιείχαν βλαστοκύτταρα αλλά άγνωστες ουσίες. Το συνολικό ποσό που πλήρωσε ο 47χρονος έφθανε τα 98.000 ευρώ. Ο ψευτογιατρός δεν αρκέστηκε σε αυτά τα χρήματα. Είπε στον ……………. ότι για να μπορέσει να περπατήσει ξανά θα πρέπει να πάρει χάπια από τη Γαλλία αξία… 15.000 ευρώ! Όταν ο ασθενής του είπε ότι δανείστηκε για την επέμβαση από συγγενείς και γνωστούς του και δεν έχει άλλα χρήματα ο Κοντοστάθης του αντιπρότεινε να του δώσει 10.000 ευρώ για τα χάπια.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο 47χρονος «εγώ τον Νικόλαο Κοντό τον εμπιστεύθηκα τυφλά διότι με έβαλε μέσα στους γιατρούς, μου παρουσιαζόταν ως σωτήρας και καλός γιατρός, ήξερε όλους τους γιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και άφηνε να εννοηθεί ότι είχε παντού διασυνδέσεις, ακόμα και στο εξωτερικό».

Κατηγορία

Στο κατηγορητήριο ο Κώστας Μαρκόπουλος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι «τελώντας εν γνώσει των ως άνω ψευδών παραστάσεων του συγκατηγορούμενού σου Κοντοστάθη Νικολάου και επιδιώκοντας την ως άνω επελθούσα και επαπειλούμενη περιουσιακή ζημία του εγκαλούντος, με σκοπό την αποκόμιση εξ αυτών από τον συγκατηγορούμενό σου παράνομου περιουσιακού οφέλους, στο πλαίσιο της άμεσης και αποφασιστικής συνδρομής που παρείχες σ’ αυτόν κατά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων απάτης και απόπειρας αυτής και κατά την εκτέλεση αυτών, σε συνεργασία μαζί του, στην Αθήνα, στην Κεντρική Κλινική Αθηνών που εργαζόσουν ως ιατρός…».

 

 

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ακόμη ότι συμμετείχε ως βοηθός θωρακοχειρουργός στη χειρουργική επέμβαση που «συντόνιζε» και επόπτευε ο Κοντοστάθης μαζί με τους γιατρούς ∆ημήτρη Προκοπάκη, Ανδρέα Φίλη, ∆ημήτρη Υφαντόπουλο και Ανδρέα Πασκοβίτη. «Περαιτέρω εσύ ως εργαζόμενος ιατρός στην ως άνω κλινική που μετείχες στο προαναφερθέν χειρουργείο, επέτρεψες στον συγκατηγορούμενό σου Κοντοστάθη Νικόλαο να επισκέπτεται τον εγκαλούντα μετά το χειρουργείο στο δωμάτιο νοσηλείας του εντός της ιδίας κλινικής, προκειμένου να ισχυρίζεται σ’ αυτόν ότι είχε παραστεί και αυτός ως θεράπων ιατρός στο χειρουργείο, το οποίο ήταν δήθεν επιτυχές καθόσον, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια αυτού με ειδικό ιατρικό μηχάνημα κίνηση στους νευρώνες των ποδιών του ασθενούς, γεγονός που θα του επέτρεπε σύντομα να βαδίσει ξανά», αναφέρεται στη δικογραφία.

Στη συμπληρωματική δίωξη αναφέρεται ότι ο Μαρκόπουλος «υποδήλωνε με τη συμπεριφορά του ότι ο Κοντοστάθης είναι πράγματι ιατρός και δη γνωστός και συνεργάτης δικός του και της συγκεκριμένης κλινικής, η οποία του παραχωρεί, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τους ιατρικούς της χώρους».

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής κατηγορείται ακόμη μαζί με τους άλλους ότι προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη και ακρωτηριασμό στον ………… ……….. Ο άτυχος άνδρας υπεβλήθη σε θωρακοτομή δεξιά, ενώ του αφαίρεσαν και ένα από τα δεξιά του πλευρά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του και η υγεία του να υποστεί ανεπανόρθωτες χρόνιες βλάβες. Όπως αναφέρεται, ο 47χρονος πονάει συνεχώς στα πλευρά, έχει δυσκολία στην αναπνοή, συνεχή μουδιάσματα στο δεξί χέρι, ενώ το ποσοστό αναπηρίας του αυξήθηκε σε 85% από 82% πριν.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος από την πλευρά του διαψεύδει ότι έχει κάποια σχέση με τον Κοντοστάθη. Υποστηρίζει ότι συμμετείχε στο χειρουργείο επειδή του το ζήτησε γνωστός του γιατρός. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ότι ζήτησε από τον ανακριτή την οριστική απεμπλοκή του από την υπόθεση, καταθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ούτε γνώριζε τον Νίκο Κοντοστάθη, ούτε κάποια συναλλαγή είχε ποτέ μαζί του και δεν συνεργάστηκε μαζί του σε κανένα χειρουργείο.

«Θανατική ποινή» 

Συγγενής του 47χρονου μιλώντας στην «ΜΠΑΜ» είπε ότι «Όχι μόνο τον σακάτεψαν, αλλά του έφαγαν και τα λεφτά του. Για κάποιους ανθρώπους, όπως αυτός, θα έπρεπε να προβλέπεται θανατική ποινή. Και καλά ο δικός μας ζει, ενώ άλλα θύματά του πέθαναν εξαιτίας του. Είναι τραγικό…»

Αλέξης Κούγιας: ” Εξαπάτησαν τον πελάτη μου με ευθύνη των γιατρών και μελών γνωστής κλινικής”

Αλέξης Κούγιας Σοφία Μπεκατώρου

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας

Η «Μ» επικοινώνησε και με τον κ. Αλέξη Κούγια, πληρεξούσιο δικηγόρο του ……………….., ο οποίος δήλωσε: «Ο κύριος λόγος που δέχθηκε να συνεργαστεί και να δέχεται ιατρικές συμβουλές απ’ αυτόν τον επικίνδυνο κακοποιό ήταν ότι τα ραντεβού γίνονταν σε γνωστή κλινική στο Κολωνάκι. Στις συναντήσεις εκτός του ψευτογιατρού Κοντοστάθη παρίσταντο γιατροί και μέλη του διοικητικού προσωπικού της κλινικής και η όλη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν του γιατρού ο οποίος εργάζεται στην κλινική. Γι’ αυτό και ζητήθηκε από τον ανακριτή να επεκταθεί η ποινική δίωξη και στον γιατρό με τον οποίο είχε άμεση σχέση ο κυρίως κατηγορούμενος και σε μέλη του προσωπικού της κλινικής, όπως και έγινε. Η κατηγορία που τους έχει αποδοθεί είναι του συνεργού». Ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπεί τις οικογένειες δύο ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας τις οδηγίες του ψευτογιατρού, τον ……………. και μία αρχιτεκτόνισσα από τον Βόλο, η οποία ήλθε σε επαφή με τον ψευτογιατρό μέσω της μονής στο Πήλιο.

Το κατηγορητήριο αναμένεται να αυξηθεί καθώς αποκαλύπτεται ο ρόλος και άλλων ατόμων, τα οποία οδήγησαν ασθενείς στα χέρια του ψευτογιατρού και ορισμένοι από αυτούς πέθαναν με φριχτό τρόπο λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιούσε ο «∆ρ. Θάνατος».

«Ο πνευματικός»

Εκτός από τον πρώην υπουργό στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας πολύ γνωστός κληρικός, ο οποίος, πάντως, δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ιερέα με μεγάλο συγγραφικό έργο, ο οποίος λειτουργεί κατά περιόδους σε Ιερό Ναό στην Αμφιάλη. Η μητέρα της 35χρονης νηπιαγωγού Γιαννούλας Μωραΐτη, η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού, κατήγγειλε ότι ως πνευματικός της εκμεταλλεύτηκε το ότι ήταν θεοσεβούμενη και όχι μόνο της συνέστησε τον «∆ρα. Θάνατο», αλλά όταν η άτυχη γυναίκα είπε ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τις «θεραπείες του Κόντου», ο κληρικός της είπε πως «υποφέρει γιατί θα γίνει… οσία, ότι θα μυρίσουν τα λείψανά της και ότι θα αποκτήσει και τρίτο παιδί!».

 

Η Ουρανία Μωραΐτη κατέθεσε ότι η κόρη της είχε ένα βασανιστικό θάνατο από τις στερήσεις και τις οδηγίες του ψευτογιατρού και όταν πέθανε ήταν 32 κιλά! Η ασθένεια (καρκίνος του μαστού σε αρχικό στάδιο) διεγνώσθη τον Ιανουάριο του 2013 όταν η Γιαννούλα ήταν 32 ετών. Η καθημερινότητά της ήταν φυσιολογική όπως και πριν, εργαζόταν και μετέβαινε κάθε μέρα στην εργασία της σε παιδικούς σταθμούς της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Ο γνωστός ιερέας πνευματικός της 35χρονης νηπιαγωγού ο οποίος της είπε ότι υπέφερε “γιατί θα γίνει οσία!”

Τέσσερα χρόνια αργότερα κι ενώ έπρεπε, σύμφωνα με τους γιατρούς, να κάνει τον τρίτο κύκλο χημειοθεραπειών για να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα επιδείνωσης της υγείας της γνώρισε στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στην Αμφιάλη μέσω του πνευματικού της πατέρα τον ψευτογιατρό. Ο ιερέας της παρουσίασε μάλιστα κάποιον Μιχαήλ ή Μιχαήλοβιτς, ένα άλλο πνευματικό του τέκνο, ο οποίος της είχε πει ότι ο «Κόντος» τον έκανε καλά από καρκίνο του νεφρού.

Στην κατάθεση που έδωσε η μητέρα της 35χρονης κατονομάζει τον ιερέα ο οποίος γνώρισε τον ψευτογιατρό στην κόρη της

Η νηπιαγωγός πείστηκε από τον ψευτογιατρό να μην ακολουθήσει τον τρίτο κύκλο της θεραπείας, όπως αποκάλυψε στην «ΜΠΑΜ» ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας. Απόφαση που ανακοίνωσε στους εμβρόντητους γονείς της. Αντί της θεραπείας, ο 47χρονος της επέβαλε μια ειδική εξαντλητική διατροφή την οποία η άτυχη Γιαννούλα ακολουθούσε πιστά μέχρι την ημέρα που πέθανε στις 11/7/2017.

ψευτογιατρού θύματα κατηγορίες

Ο Στέλιος Σούρλας δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου θύματος

«Η κόρη μας από την αρχή της λήψης αυτών των βοτάνων που έπαιρνε κατέπεφτε μέρα με τη μέρα, αδυνάτιζε και έχανε τις δυνάμεις της. Λίγο πριν πεθάνει είχε μείνει 32 κιλά . Είχε βγάλει “λέπια” και έτρεχαν νερά από τα πόδια της», λέει η μητέρα της. «Συνεχώς ενημέρωνα τον Κόντο για την κατάσταση αυτή της κόρης μου και αυτός μου έλεγε ότι τόσα νερά που πίνει η κόρη μας πρέπει να βγουν από κάπου και μας απαγόρευε να την πάμε στο νοσοκομείο για να μην κολλήσει μικρόβια!»

«Ενέσεις»

Ο «∆ρ. Θάνατος» έκανε στην 35χρονη επτά ενέσεις μιας ουσίας που την έλεγε «Αρτεμισίνη», έναντι 19.800 ευρώ τη μία! Όπως είπε η μητέρα της, ο Κοντοστάθης έκανε τις ενέσεις κρυφά μέσα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού τράβηξε το παραβάν «καρφώνοντάς της τις σύριγγες κανονικά χαμηλά στην σπονδυλική στήλη». Με εντολή μάλιστα του ψευτογιατρού ο σύζυγος της Γιαννούλας είχε βγει από το δωμάτιο για να προσέχει ώστε να μην έρθει στο δωμάτιο κάποιος γιατρός ή νοσηλεύτρια!

Οι ενέσεις δήθεν από το Βατικανό που έκανε ο Κοντοστάθης χειροτέρεψαν την κατάσταση της Γιαννούλας

«Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο της κόρης μου ο Κόντος της είχε πει ότι θα της έφερνε ένα νερό από την Αμερική το οποίο περιείχε, όπως έλεγε, ευγενή μέταλλα – πλατίνα και χρυσό», λέει η μητέρα. «Μέχρι και την τελευταία ημέρα που «έφυγε» η κόρη μας ελάμβανε τη διατροφή του Κόντου με αρκετές παρενέργειες οι οποίες οδήγησαν την κόρη μας σε κωματώδη κατάσταση» ,συμπληρώνει η τραγική μητέρα. Η Γιαννούλα μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και μετά από δύο 24ωρα κατέληξε με ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 35,5 ετών!

Η “δίαιτα του Δρα Θανάτου” που ακολουθούσε πιστά μέχρι τον θάνατο της η άτυχη μητέρα δύο παιδιών – Όταν πέθανε είχε μείνει 32 κιλά!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Κοντοστάθης πήγε στο σπίτι της οικογένειας και αντί να τους συλλυπηθεί αναζητούσε τα σκευάσματα για να τα δώσει όπως είπε σε άλλον ασθενή! Μέσα σε τέσσερις μήνες ο «∆ρ. Θάνατος» απέσπασε από τους γονείς της κοπέλας 60.000 ευρώ.

Όπως είπε στην «ΜΠΑΜ» ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος της οικογένειας της 35χρονης, «υπάρχουν ενδείξεις ότι η κοπέλα δεν πέθανε από τον καρκίνο αλλά από την εξαντλητική δίαιτα που της υπέβαλε ο Κοντοστάθης. ∆εν γίνεται τον Ιανουάριο του 2017 να μην έχει τίποτα και τον Ιούλιο να πεθαίνει χωρίς να έχει μεταστάσεις», επισήμανε.

«Οι γονείς της της έλεγαν να σταματήσει και να μην ακούει τις οδηγίες του ψευτογιατρού. Την είχε απομονώσει από τους συγγενείς της και ειδικά από μια θεία της που είναι νοσηλεύτρια», τόνισε ο κ.Σούρλας.

Πρωτοφανές : Ο ψευτογιατρός έκανε σε 62χρονο ενδοφλέβιες ενέσεις με βότανα!

Άλλη μια υπόθεση που συγκλονίζει είναι εκείνη του 62χρονου Βλάση Μιχαλόπουλου. Ο άτυχος άνδρας έπασχε από καρκίνο τετάρτου σταδίου στους πνεύμονες, στα νεφρά, στα επινεφρίδια και στον δεύτερο σπόνδυλο. Οι γιατροί του έδιναν από 6 μήνες μέχρι ένα έτος ζωής, αρκεί να έκανε τις χημειοθεραπείες που του πρότειναν. Όπως κατέθεσε ο γιος του, αρκετά άτομα από το Κιάτο του συνέστησαν τον ψευτογιατρό, ότι δήθεν ασχολείται με εναλλακτικές θεραπείες.

Μερικά από τα βότανα που πωλούσε πανάκριβα ο ψευτογιατρός

Ο ψευτογιατρός τους είπε ότι κατά 80% ο πατέρας του θα είχε καλύτερη ποιότητα ζωής απ’ ότι αν ακολουθούσε τις χημειοθεραπείες. Αφού του παρέδωσαν 7.200 ευρώ ο Κοντοστάθης υποχρέωνε τον καρκινοπαθή να μεταβαίνει σε συγκεκριμένο Ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι όπου είχε γνωστό τον συγκατηγορούμενο του Γιώργο Ζουγλάκη, ο οποίος προέτρεψε τους συγγενείς του 62χρονου να κάνουν ό,τι λέει ο Κόντος «για να δουν σίγουρα αποτελέσματα». Τα σίγουρα αποτελέσματα, όμως, ήταν δραματικά για τον ασθενή καθώς μιας και δεν μπορούσε να ακολουθήσει την αγωγή του ψευτογιατρού ο Κοντοστάθης υποχρέωσε τους συγγενείς του να του δίνουν τα βότανα ενδοφλέβια με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι φλέβες του πατέρα του.

Νέα θύματα συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο

Τα στοιχεία της ανακριτικής έρευνας για τις ημέρες και τα έργα του ψευτογιατρού σοκάρουν. Ο Κοντοστάθης κατηγορείται ότι  εμπλέκεται στους θανάτους συνολικά 12 ανθρώπων – οκτώ ανδρών και τεσσάρων γυναικών – μεταξύ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 14 ατόμων!  Οι τέσσερις θάνατοι αποδίδονται εξ ολοκλήρου στη διακοπή θεραπείας καθ’ υπόδειξή του.

Μέχρι στιγμής, 36 πρόσωπα έχουν καταθέσει στην Αστυνομία ότι ο Νίκος Κοντοστάθης τούς έχει ξεγελάσει, με τον πραγματικό, όμως, αριθμό να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς αρκετοί δεν μπόρεσαν, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, να καταθέσουν.

Ο κατηγορούμενος υποχρέωνε τα θύματά του να σταματήσουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν. Τους χορηγούσε έναντι αδράς αμοιβής βότανα, μαντζούνια από το Πήλιο – ακόμα και ενδοφλέβια(!) και τα υποχρέωνε σε εξαντλητικές πολύπλοκες δίαιτες. Όταν οι ασθενείς παραπονούνταν ότι η κατάστασή τους χειροτέρευε και ότι υπέφεραν, ο «Δρ. Θάνατος» τους καθησύχαζε ακόμα και λίγο πριν πεθάνουν! Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, πήγαινε στα σπίτια των θυμάτων του που είχαν καταλήξει και έπαιρνε τα «φάρμακα» που τους χορήγησε για να εξαφανίσει τα πειστήρια. Η δικαιολογία που πρόβαλε ήταν ότι θα τα «έδινε σε άλλους που είχαν ανάγκη.»

Συνολικά 16 νέοι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απολογηθούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έπειτα από νέα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ανακριτής για τον ψευτογιατρό. Όπως  αποκαλύπτεται, ο ρόλος όλων αυτών των ατόμων που «έσπρωχναν ασθενείς» στον «Δρ. Θάνατο» ήταν καθοριστικός! Αρκετά από τα θύματα του ψευτογιατρού κατέθεσαν ότι τους επηρέασαν τα θετικά λόγια που έλεγαν οι άνθρωποι αυτοί, τους οποίους θεωρούσαν αξιοσέβαστους και εμπιστεύονταν τη γνώμη τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, γιατροί που συνεργάστηκαν με τον Κοντοστάθη, πρόεδροι του ΔΣ, νόμιμοι εκπρόσωποι κλινικών, καθώς και έμπορος ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης βοτάνων στον Βόλο.

Οι φερόμενοι ως συνεργοί του ψευτογιατρού αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Όπως δημοσιεύτηκε στη “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προθεσμία έλαβε ο ψευτογιατρός – Αποκάλυψη: Κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε ήδη κατηγορηθεί για απάτη εκατομμυριών ευρώ!

 

Στο αρχείο η υπόθεση Παντελίδη – Αποζημιώσεις για δυσφήμιση θα διεκδικήσουν οι δύο γυναίκες – Τι λένε οι δικηγόροι τους(video)

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας