9:25 Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

«Όχι, δεν χρειάζεται να σταματήσετε να αφοδεύετε» - Η διευκρίνιση δημάρχου λόγω δυσοσμίας

«Όχι, δεν χρειάζεται να σταματήσετε να αφοδεύετε» - Η διευκρίνιση δημάρχου λόγω δυσοσμίας

Δήμαρχος σε πόλη της Νέας Ζηλανδίας αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει ότι οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να «σταματήσουν να αφοδεύουν» λόγω της επιδείνωση της δυσoσμίας από εργοστάσιο λυμάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Hutt τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος Campbell Barry ρώτησε αν θα μπορούσε να γίνει κάτι για να μειωθεί η δυσοσμία ενόψει ενός μουσικού φεστιβάλ, του Juicy Fest, στις αρχές Ιανουαρίου.

Μέλος του τοπικού συμβουλίου απάντησε ότι θα μπορούσαν οι κάτοικοι να «σταματήσουν να αφοδεύουν». Μετά από αυτό ο δήμαρχος αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινίσεις λέγοντας ότι αυτό ειπώθηκε ως αστείο και ουδέποτε εκδόθηκε μία τέτοια οδηγία. Πρόσθεσε δε, ότι μια πιθανή αύξηση των λυμάτων που συνδέεται με το επερχόμενο Juicy Fest «δεν θα έκανε διαφορά στο θέμα της μυρωδιάς».

Η Wellington Water, η οποία διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Seaview, δήλωσε ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει το ζήτημα διαχείρισης οσμών που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Lower Hutt τους τελευταίους μήνες. «Αναγνωρίζουμε ότι τα επίπεδα οσμής ήταν δυσάρεστα και ενοχλητικά για την κοινότητα», δήλωσε η Wellington Water.

Στην Wellington Water και την εταιρεία με την οποία έχει συνάψει σύμβαση για τη διαχείριση του εργοστασίου, Veolia New Zealand, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 22.750 δολάρια Νέας Ζηλανδίας για την προσβλητική και απαράδεκτη οσμή πέρα από τα όρια του εργοστασίου, ανέφερε το Stuff.co.nz .

Τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αντικατάσταση των βιοφίλτρων του εργοστασίου, με μηχανήματα διασποράς χημικών αποσμήσεων σε λειτουργία για τη βελτίωση του αέρα, μέχρι την αποκατάσταση. Η Wellington Water είπε ότι οι αρχικές εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν προς τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ 13 εκατομμύρια δολάρια (Νέας Ζηλανδίας) θα επενδυθούν σε μακροπρόθεσμες βελτιώσεις τα επόμενα τρία χρόνια.

Ως απάντηση στη δυσοσμία, οι εξαγριωμένοι κάτοικοι σχημάτισαν μια ομάδα, «Σταματήστε τη δυσωδία» καλώντας τους τοπικούς ηγέτες να δράσουν. Μέλη της ομάδας του Stop the Stench στο Facebook ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν για τις γιορτές λόγω της δυσοσμίας. «Κρατάμε κυριολεκτικά την αναπνοή μας», λένε οι κάτοικοι.

Με πληροφορίες της nzherald/Guardian

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας