14:03 Κυριακή 21 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οδηγός για φιλιά με ασφάλεια μέσα στην πανδημία

Οδηγός για φιλιά με ασφάλεια μέσα στην πανδημία

Οι νέες γνωριμίες στην περίοδο της πανδημίας μοιάζουν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Όσο τα κρούσματα ανεβαίνουν και τα μέτρα προστασίας γίνονται πιο αυστηρά τόσο η επιθυμία σου για να βγεις πρώτο ραντεβού πέφτει στο κενό. Οι σκέψεις που σε βασανίζουν είναι αν θα μπορέσεις ποτέ σύντομα να βγεις με κάποιον με σε ενδιαφέρει κι αν θα μπορέσεις να δώσεις αυτό το πολυπόθητο πρώτο φιλί.

Αν δεν είσαι ήδη σε σχέση και δεν μένεις μαζί με τον σύντροφό σου τα πράγματα είναι δύσκολα. Για αυτό, βρήκαμε έναν οδηγό για φιλιά με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού. Για να μην συνεπάγεται η πανδημία το τέλος των φιλιών. Μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς αλλά και παθιασμένοι, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προσεγγίζουμε τη διαδικασία του φιλιού όπως κάθε άλλη διαδικασία σε αυτή την περίοδο, με επιπλέον μέτρα προστασίας.

Σκέψου ποιον θα φιλήσεις

Γνωρίζοντας το ρίσκο που παίρνεις επιλέγοντας τον άνθρωπο που θα φιλήσεις μπορείς να μειώσεις το κίνδυνο να κολλήσεις. Μένει τις περισσότερες ώρες της μέρας σπίτι; Φοράει μάσκα; Αποφεύγει να βρίσκεται σε μέρη με αρκετό κόσμο; Αυτοί είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη.

Αν μιλάμε για κάποια νέα γνωριμία σαφώς και ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος αν δεν γνωρίζεις όλο το ιστορικό των κινήσεών του. Για αυτό η πραγματική ερώτηση είναι: Ποιον φιλάς; Έχεις την υποχρέωση, ως υπεύθυνος άνθρωπος, να δώσεις βάση σε όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις επιλογές.

Επικοινώνησε ανοιχτά για τους κινδύνους

Το να ρωτήσεις τον άνθρωπο με τον οποίο βγαίνεις ή θέλεις να βγεις για την πιθανή έκθεσή του στον κορωνοϊό μπορεί να μην αποτελεί το συνηθισμένο τρόπο φλερτ αλλά είναι σημαντικό. Το να μάθεις τι κίνδυνο διατρέχεις πριν προχωρήσεις στο να φιλήσεις κάποιον μοιάζει περίπου με την ερώτηση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα πριν από το σεξ ή την προφύλαξη κατά τη διάρκειά του. Θα πρέπει να νιώθουμε άνετα με την ανταλλαγή αυτών των πληροφοριών και να αποφασίσουμε ή να δώσουμε στους άλλους το δικαίωμα να αποφασίσουν έχοντας όλα τα δεδομένα. Αν κάποιος από το περιβάλλον σου νοσεί ή έχεις αρχίσει να έχεις ύποπτα συμπτώματα, καλύτερα να είσαι ξεκάθαρα για να προστατευτείτε και οι δύο. Μην το κάνεις να ακούγεται τρομακτικό αλλά σαν πράξη ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου και στον άλλον.  Είναι ώρα να μάθουμε να επικοινωνούμε σωστά στις σχέσεις μας.

Αποδέξου ότι η στενή επαφή ενέχει ρίσκο

Όπως το να κάνεις σεξ με έναν νέο σύντροφο εμπεριέχει τον κίνδυνο να κολλήσεις κάποιο αφροδίσιο, το φιλί κατά τη διάρκεια της πανδημίας έρχεται με το ρίσκο να κολλήσεις κορωνοϊό. Υπάρχει ξεκάθαρος κίνδυνος όταν έρχεσαι σε στενή επαφή με κάποιον. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για το οποίο δεν νιώθεις άνετα. Ενημερώσου και επικοινώνησε τις σκέψεις σου και την κατάστασή σου και αυτό θα σε βοηθήσει να περιορίσεις το στρες γύρω από όλο αυτό.

Δεν έχει έρθει το τέλος το κόσμου απλά χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να παίρνουμε τα σωστά μέτρα γνωρίζοντας τον κίνδυνο στον οποίο θα εκτεθούμε.

Θυμήσου ότι η επαφή είναι σημαντική 

Έπειτα από μήνες σε καραντίνα και με αυστηρά μέτρα προστασίας σίγουρα θα λαχταράς για άγγιγμα και επαφή αλλά θα πρέπει να είσαι προσεκτική. Το φιλί έχει πολλά πνευματικά οφέλη και ανάμεσα σε άλλα και τον περιορισμό του στρες. Η στενή επαφή είναι σημαντική για τις σχέσεις μας αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στο πάθος και την ασφάλεια.

Οι στενές σχέσεις είναι μέρος του ποιοι είμαστε και πώς συνδεόμαστε με τους άλλους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι: Πώς μπορεί να ζήσω τη ζωή με μου ένα τρόπο που δεν στερούμαι τα ζωτικής σημασίας πράγματα για εμένα ενώ όμως κατανοώ την ασφάλεια που χρειάζεται.

Σύνδεση χωρίς σωματική επαφή

Αν το ραντεβού σου κι εσύ νιώθετε πιο ασφαλείς κρατώντας αποστάσεις τότε χρειάζεται να αναζητήσετε τρόπους να επικοινωνήσετε αυτό που νιώθετε και την πρόθεσή σας να φιληθείτε χωρίς να ενωθούν τα χείλη σας. Το eye contact είναι μια σημαντική διαδικασία και μπορείς να το κάνεις κι ενώ φοράς μάσκα και φυσικά δείχνει τον πόθο σου για τον άλλον.

Το να κοιτάς επίμονα τον άνθρωπο που σου αρέσει είναι ένα “συμβολικό άγγιγμα” ή το να γυρίσεις το σώμα σου προς την πλευρά του είναι σαν να τον πλησιάζεις χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να τον αγγίξεις. Όταν σου αρέσει κάποιος πάρα πολύ έχεις την τάση να θες να τον πλησιάσεις για να τον φιλήσεις. Τα πόδια σου, τα γόνατά σου και η καρδιά σου στρέφεται εκεί κι αυτό δείχνει ότι είναι σημαντικός και ότι είναι μαζί σου και ότι είστε μαζί.

πηγή: marie claire

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας