7:16 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Οφειλές στο Δημόσιο: Επανέρχονται οι 120 δόσεις - Ποιες οι προϋποθέσεις

Οφειλές στο Δημόσιο: Επανέρχονται οι 120 δόσεις - Ποιες οι προϋποθέσεις

Την εξειδίκευση των 120 δόσεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Κοζάνη έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών το πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων ισχύει για όσους έχουν απωλέσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 72 ή 120 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 στους οποίους δίνεται η δυνατότητα αναβίωσης καταβάλλοντας 2 μηνιαίες δόσεις έως τις 31 Ιουλίου 2023 που αποσβένει παλαιές υποχρεώσεις. Σημειώνεται ότι ποσά που έχουν καταβληθεί ως υπερείσπραξη αποσβένουν τις παλαιότερες δόσεις με σειρά παλαιότητας. Αυτό προκαλεί ουσιαστικά αναστολή κατασχέσεων.

Για όσους φορολογούμενους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις ή και είχαν ρυθμισμένες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2021 που συνέχισαν να τις εξυπηρετούν αλλά δημιούργησαν νέες δημιουργείται νέο σχήμα: Οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου μπορούν να ενταχθούν είτε σε 36 δόσεις με το επιτόκιο των 12 δόσεων ή σε 72 δόσεις με το επιτόκιο που ισχύει για τις 24 δόσεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας