18:15 Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες το καλοκαίρι

Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ευρωπαϊκές χώρες το καλοκαίρι

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα έχουν τους προσεχείς μήνες το δικαίωμα να επισκέπτονται τις χώρες μέλη της Ε.Ε., με την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε χθεσινή συνέντευξή της στους New York Times η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι «ένα πράγμα είναι σαφές: τα 27 κράτη μέλη θα αποδέχονται, χωρίς όρους, όλους όσοι έχουν ανοσοποιηθεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA)».

«Οι Αμερικανοί, εξ όσων γνωρίζω, χρησιμοποιούν εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον EMA», διαβεβαίωσε. «Αυτό θα επιτρέψει ελευθερία κίνησης, τα ταξίδια προς την Ε.Ε.», συμπλήρωσε.

Επισημαίνοντας την «τεράστια πρόοδο» στις ΗΠΑ, η πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε πως η χώρα αυτή οδεύει να έχει ανοσοποιήσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ως τα μέσα Ιουνίου.

Η επανέναρξη των ταξιδιών θα εξαρτηθεί «από την επιδημιολογική κατάσταση, όμως τα πράγματα βελτιώνονται στις ΗΠΑ, και το ίδιο θα γίνει, ελπίζουμε, στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Η Φον ντερ Λάιεν δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα, όμως η νεοϋορκέζικη εφημερίδα ανέφερε πως οι νέοι κανόνες αναμένεται να εφαρμοστούν το καλοκαίρι, καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης εντείνεται στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως ο EMA έχει εγκρίνει και τα τρία εμβόλια που χορηγούνται στις ΗΠΑ, της Moderna, των Pfizer/BioNTech και της Johnson & Johnson. Η Ε.Ε. πρακτικά είχε αναστείλει όλες τις μετακινήσεις που δεν κρίνονται απόλυτα απαραίτητες πριν από έναν χρόνο και πλέον.

Αφού η πανδημία σάρωσε τον τομέα του τουρισμού στη Γηραιά Ήπειρο, τα κράτη – μέλη . συμφώνησαν αυτόν τον μήνα να προωθήσουν τα επιλεγόμενα «διαβατήρια εμβολιασμού», ταξιδιωτικές άδειες που θα επιτρέπουν σε ανθρώπους που διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID-19, έχουν αναρρώσει από μόλυνση ή είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ να ταξιδεύουν ευκολότερα.

 Διαβάστε επίσης 

ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού και επειδή μπορεί να σας συλλάβουν

H Sunday Times προτείνει ελκυστικά για διακοπές στο φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας