13:04 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Oι αντοχές στερεύουν!

Oι αντοχές στερεύουν!

Κάθε χρονιά που έρχεται φέρνει και τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο από αυτό που ζήσαμε. Και οι τελευταίες δύο είναι πιο γεμάτες σε ευχές για υγεία και οριστική απαλλαγή από τον εφιάλτη του κορωνοϊού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Να μην αργήσει εκείνη η ώρα που θα τεθεί υπό σχετικό έλεγχο η κατάσταση, επιτρέποντάς μας να συμβιώσουμε με τον ιό αλλά και μεταξύ μας χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Και κυρίως χωρίς να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για έλλειψη ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευθύνης, αφού είτε το βλέπουμε, είτε όχι -για να  λέμε και αλήθειες- οι κυβερνήσεις αδυνατούν πλέον να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις και βοήθειες.

Όλοι ευχόμαστε να έρθει επιτέλους αυτή η πολυπόθητη «αρχή του τέλους», έπειτα από δύο κουραστικά – βασανιστικά χρόνια που μας τσάκισαν, που ο κόσμος έχει σηκώσει πια τα χέρια ψηλά και περιμένει καρτερικά να κολλήσει «για να τελειώνουμε».

Δεν πρόκειται για ακόμη έναν ευσεβή πόθο, μια τυπική ευχή. Είναι απλώς μια κραυγή εσωτερική για μια αγωνιώδη ελπίδα απεγκλωβισμού από τα αδιέξοδα και τα ναρκοπέδια που περιλαμβάνει πλέον η διαδικασία πρόληψης και προστασίας σε καθημερινό επίπεδο. Στη δουλειά, στον δρόμο, στο σπίτι, στις παρέες…

Πότε συνάντησα κρούσμα; Πόσες μέρες πέρασαν; Πότε θα μπορέσω να βγω; Να πάω στη δουλειά ή όχι; Πότε έχει νόημα να κάνω τεστ; Και ποιου είδους; Από τη μύτη ή από τον φάρυγγα; Και μέχρι πόσα μοριακά τεστ αντέχουν η υπομονή και η… τσέπη μου;

Το μόνο βέβαιο είναι πως κουραστήκαμε και οι αντοχές στερεύουν. Σίγουρα αυτή η ευχή για την υγεία, ειπωμένη από δισεκατομμύρια στόματα σε όλο τον πλανήτη, πρέπει αυτή τη φορά να «πιάσει» και η νέα χρονιά να σηματοδοτήσει αν όχι το τέλος, σίγουρα το κλείσιμο ενός κεφαλαίου αυτής της ιστορίας που μοιάζει αστείρευτη σε εξέλιξη και ανατροπές.

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας