Οι απειλές Λεκοτσάι σε Τσοβόλα: “Γυρνάς τα λεφτά πίσω ή θα έχουμε άλλο θέμα”

Οι απειλές Λεκοτσάι σε Τσοβόλα: “Γυρνάς τα λεφτά πίσω ή θα έχουμε άλλο θέμα”

Την συνομιλία-ντοκουμέντο μεταξύ του γνωστού δικηγόρου-ποινικολόγου, Δημήτρη Τσοβόλα και του Κλοντιάν Λεκοτσάι αποκαλύπτει το ereportaz.

Πρόκειται για την τηλεφωνική επαφή που είχαν οι δυο άνδρες τον Φεβρουάριο του 2019 με σκοπό ο Λεκοτσάι να αποσπάσει από τον Τσοβόλα 7.000 ευρώ που πίστευε ότι του χρωστούσε από υπόθεση την οποία είχε χειριστεί. Στην αρχή της συνομιλίας ο δικηγόρος ακούγεται να μιλά με δυο συνεργάτες του Λεκοτσάι οι οποίοι τον επισκέφθηκαν. Αργότερα οι ίδιοι καλούν τον σκληρό ποινικό ο οποίος ζητεί επιτακτικά να του επιστραφούν τα λεφτά. O διάλογος σοκάρει:

  • “Γυρνάς τα λεφτά πίσω ή θα έχουμε άλλο θέμα”, ακούγεται να λέει ο Λεκοτσάι… 
  • ” Με απειλείς;”, απαντάει ο Δημήτρης Τσοβόλας 

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αποκαλύπτει το ereportaz 

Συγκλονίζει η κατάθεση του Δημήτρη Τσοβόλα

Στην διάθεση του ereportaz βρίσκεται και η κατάθεση την οποία έδωσε ο δικηγόρος και πρώην πολιτικός στον ανακριτή κ. Νικόπουλο.

” Στις 6/2 , τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου, ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος όπως είπε λεγόταν Κλοντιάν Λεκοτσάι και ζήτησε να μου μιλήσει. Ο συγκεκριμένος άνδρας μου ανέφερε ότι καλούσε από το Κέντρο Κρατουμένων Κορυδαλλού και με ρώτησε αν θυμόμουν ότι ήταν παλιότερα πελάτης μου. Του απάντησα ότι δεν θυμόμουν και τελικά του είπα πως θα έψαχνα να βρω αν υπάρχει σχετικός φάκελος δικογραφίας στο αρχείο του γραφείου νιου, ενώ επιπρόσθετα του ζήτησα να με καλέσει από την Δευτέρα. Η φωνή του συγκεκριμένου άνδρα ήταν τρεμάμενη και υποψιάστηκα ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Κατόπιν έρευνας που έγινε στο αρχείο υποθέσεων του γραφείου, βρέθηκε ένας υποτυπώδης λόγω παρέλευσης πολλών ετών, φάκελος δικογραφίας που αφορούσε υπόθεση του εν λόγω άνδρα. Με βάσει τα προαναφερόμενα στοιχεία την επόμενη ημέρα, έψαξα στο αρχείο του Εφετείου Αθηνών, όπου και διαπίστωσα ότι πριν από περίπου 12-13 χρόνια είχα παραστεί ως συνήγορος του σε τρεις 3 διαφορετικές συνεδριάσεις ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και η υπόθεση αναβάλλονταν λόγω κωλυμάτων δικηγόρων λοιπών συγκατηγορουμένων. Μάλιστα διαπίστωσα ότι είχα κόψει και παράβολο (γραμμάτιο) του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την παράσταση μου. Λίγες ημέρες πριν από την τελευταία εξ αναβολής συζήτηση κι ενώ είχα γράψει και αυτοτελείς ισχυρισμούς υπεράσπισης, με πήρε ο Κλοντιάν Λεκοτσάι από ας φυλακές και μου είπε ότι Θα έβαζε άλλο δικηγόρο για την υπεράσπιση του, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα ή παράπονο από πλευράς του, μέχρι τότε.

Την ίδια ημέρα, όταν επέστρεψα στο γραφείο μετά από δικαστήριο που είχα, με την άφιξή μου με ενημέρωσαν ότι προ λίγης ώρας τηλεφώνησαν δύο άτομα στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου, για μια υπόθεση ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενο ένα άτομο που κρατούνταν στη Γ.Α.Δ.Α, με σκοπό να έρθουν για συζητήσουμε το ενδεχόμενο να αναλάβω την εν λόγω υπόθεση. Εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί τέτοια τηλέφωνα για ποινικές υποθέσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο. Μετά από περίπου δεκαπέντε λεπτά με ενημέρωσαν ότι τα δύο προαναφερόμενα άτομα είχαν έρθει και ήθελαν να με δουν.

Αφού μπήκαν στο γραφείο, τους είπα να καθίσουν, ενώ πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε συζήτηση και χωρίς να μου συστηθούν, μου είπαν ότι είχαν έρθει κατ’ εντολή του Κλοντιάν Λεκοτσάι . Η πρώτη μου εντύπωση για την εμφάνιση τους ήταν αρνητική, καθώς μου έδιναν την αίσθηση ότι δεν είχαν έρθει για καλό σκοπό, δεδομένου όχι ενώ είχαν πει ότι έρχονταν για να μου αναθέσουν υπόθεση ανθρωποκτονίας, ξεκίνησαν να μου μιλάνε, αναφέροντας μου τον Κλοντιάν Λεκοτσάι . Αυτοί αφού αρχικά μου είπαν να επιστρέψω το χρηματικό ποσό των 7.000€ περίπου, που μου είχε δώσει ο εν λόγω άντρας όταν μου είχε αναθέσει την υπεράσπισή του στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο μου είπε ότι έχει στο τηλέφωνο τον κατηγορούμενο, αναφέροντας μου ότι ήθελε να μου μιλήσει. Εγώ πήρα το τηλέφωνο για να μιλήσω μαζί του και εκείνος μου ζήτησε τα λεφτά απειλώντας με ότι αν δεν του τα έδινα θα είχα πρόβλημα με τη ζωή μου.

Εξαιτίας του τρόμου που μου προκάλεσε δεν θυμάμαι επακριβώς τα λεγόμενά του, πέραν του ότι χρησιμοποίησε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και απειλές. Λόγω της εμφανούς ταραχής και ανησυχίας μου για τη ζωή τη δική μου και την ασφάλεια της οικογένειάς μου, τους είπα χωρίς να έχω κάποια υποχρέωση ότι θα τους έδινα 3.000€. Οι δύο άνδρες που βρίσκονταν στο γραφείο μου, απαίτησαν να τους δώσω εκείνη τη στιγμή τα λεφτά. Τους είπα ότι δεν είχα πάνω μου αυτό το ποσό, παρά μόνο 500€, τα οποία κατ τους έδωσα. Επίσης τους ζήτησα να έρθουν το πρωί της επόμενης ημέρα από το γραφείο μου για να πάρουν τα υπόλοιπα 2.500 ευρώ αλλά για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να έφερναν μαζί τους διαβατήριο. Τέλος τους ανέφερα ότι εγώ δεν θα βρισκόμουν την επόμενη ημέρα το πρωί στο γραφείο, γιατί θα είχα δικαστήριο. Αφού συμφώνησαν αποχώρησαν και εγώ άμεσα πήγα στην τράπεζα, έκανα ανάληψη του ποσού των 2.500€ και αφού τα έβαλα σε φάκελο που τον σφράγισα, ενημέρωσα σχετικώς την γραμματέα μου. Ενημερώθηκα ότι πέρασε μια άγνωστη γυναίκα και πήρε τον σφραγισμένο φάκελο με τα χρήματα, ενώ για την παραλαβή η εν λόγω γυναίκα έδειξε την ταυτότητα της και υπέγραψε σε σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, μαζί με δύο άλλους άνδρες συνελήφθησαν από την Υπηρεσία σας, στα πλαίσια υπόθεσης για την οποία διενεργεί προανάκριση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα”.

 

Σχόλια