1:07 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Οι μπίζνες με τα φαρμακεία (και μπροστινό τον αδελφό) της Δημακοπούλου

Οι μπίζνες με τα φαρμακεία (και μπροστινό τον αδελφό) της Δημακοπούλου

Αντιμέτωπη με τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου –και μετέπειτα τις εισαγγελικές Αρχές– αναμένεται να βρεθεί το «πυρηνικό όπλο» του Αλέξη Κούγια και όψιμη υπερασπίστρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Του Πέτρου Κουσουλού

Βάσει καταγγελίας που ήδη κατατέθηκε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου, η νομοταγής, άτεγκτη και ηθικά ακέραιη επιστήμων, η οποία συνεισέφερε τα… μάλα στην υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας, έκανε –και κάνει– κρυφές μπίζνες με φαρμακεία, συστήνοντας εταιρείες, αλλά βάζοντας ως μπροστινό (ποιον λέτε;) τον αδελφό της. Τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» είναι ικανά να στείλουν την κυρία Δημακοπούλου στο σπίτι της και να της αφαιρέσουν διαπαντός την ιατρική και ιατροδικαστική ιδιότητα.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο, είναι αδιανόητο ένας λειτουργός της Υγείας να στήνει εταιρείες, και δη φαρμακεία που εμπορεύονται ιατρικά είδη, βάζοντας ως μπροστινό, όπως συνομολογεί η ίδια, τον αδελφό του ή άλλα συγγενικά πρόσωπα, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα διαλάθει την προσοχή της όποιας έρευνας. Το «φαινόμενο Δημακοπούλου» θα ήταν ακόμη μία απλή παράγραφος στον κυκεώνα της σήψης και της διαφθοράς που επικρατεί σε νευραλγικούς τομείς της διοίκησης, εάν δεν εμπλεκόταν ενεργά με την υπόθεση Πισπιρίγκου. Εκεί όπου εν μια νυκτί έκανε «το μαύρο, άσπρο» αποδεχομένη την πρόταση-πρόσκληση του συνηγόρου της κατηγορουμένης να την «αγκαλιάσει» σε ποινικές υποθέσεις που χειρίζεται.

Η επιστημονική ανεπάρκεια της κυρίας Δημακοπούλου στην υπόθεση όπου κλήθηκε ως τεχνική σύμβουλος της κατηγορουμένης (σ.σ. δολοφονία Τζωρτζίνας) δεν θα ενδιέφερε κανέναν καθώς ούτως ή άλλως κατακεραυνώθηκε από την εισαγγελέα της έδρας, αλλά και τους φίλους – συναδέλφους της οι οποίοι τη λοιδορούν πίσω από την πλάτη της. Το θέμα το οποίο αναδεικνύει σήμερα η «Μ» εκφεύγει των στενών ορίων της όποιας επιστημονικής αρτιότητας της ιατροδικαστού, καθώς αποκαλύπτει ότι κάνει χρυσές μπίζνες, ούσα βασική εταίρος σε φαρμακεία, χρησιμοποιώντας ως «μπροστινό» τον αδελφό της. Ω, τι σήψη, θα αναλογιζόταν κάποιος. Η καταγγελία, λοιπόν, που κατατέθηκε σε βάρος της λέει τα εξής:

«Από τις αρχές του έτους 2023, η ανωτέρω ιατρός (σ.σ. Δημακοπούλου) είναι η εν τοις πράγμασι ομόρρυθμος εταίρος της εταιρείας “ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ’’… Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, διαχειριστής και ομόρρυθμος εταίρος είναι ο… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα), ο οποίος είναι αδελφός της ανωτέρω ιατρού. Η εταιρεία τυπικώς έχει ομόρρυθμους εταίρους εμένα, την καταγγελλόμενη, τον κ… και ετερόρρυθμο εταίρο τον κ… Εγώ ως ομόρρυθμος εταίρος της εταιρείας γνωρίζω ότι εν τοις πράγμασι ότι συνδιαχειριστής και ομόρρυθμος εταίρος είναι η ανωτέρω ιατρός (σ.σ. Δημακοπούλου), αφού όλες οι συνεννοήσεις για τη λειτουργία της εταιρείας έγιναν με την ανωτέρω, και τον αδελφό της τον έχω δει μόνον τρεις φορές. Υπάρχουν πληθώρα γραπτών μηνυμάτων που αποδεικνύουν την απόλυτη διαχειριστική της ιδιότητα και την ομολογία της ότι ο αδελφός της θα είναι μόνον ο ‘‘μπροστινός’’.

Ο ετερόρρυθμος εταίρος, φαρμακοποιός και επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας κ (σ.σ. αναφέρει το όνομα) σε όλες τις γραπτές επικοινωνίες που πραγματοποιεί με τη διοίκηση της εταιρείας, τις κοινοποιεί στο προσωπικό email της ιατρού, αναγνωρίζοντας και αυτός, στο πρόσωπό της, την πραγματική συν-διαχειρίστρια. Σύμφωνα με το καταστατικό, αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας είναι: η λειτουργία και η εκμετάλλευση των συστεγασμένων φαρμακείων και στα πλαίσια αυτά η εμπορία φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών ειδών, και ειδικότερα, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η πώληση στο κοινό, ελεύθερα ή μετά από ιατρικές συνταγές, φαρμάκων (αλλοπαθητικών και ομοιοπαθητικών), ιατροτεχνολογικών προϊόντων, υλικών (ενδεικτικώς ταινιών σακχάρου, επιθεμάτων, κολοστομίας κ.λπ.), ανατομικών υποδημάτων, ορθοπεδικών και βρεφικών ειδών, συμπληρωμάτων διατροφής, τυποποιημένων βρεφικών και ειδικών τροφών, η παρασκευή και πώληση φαρμακευτικών παρασκευασμάτων και δερμοκαλλυντικών, η πιστοποίηση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος φαρμακείου (e-shop), η πώληση οπτικών ειδών κατά τα οριζόμενα στον νόμο και γενικά η άσκηση κάθε συναφούς εργασίας που επιτρέπεται από τη Φαρμακευτική Νομοθεσία και Δεοντολογία, καθώς και από άλλες ειδικές ή γενικές διατάξεις.

Ως εκ τούτου (σ.σ. η κυρία Δημακοπούλου) έχει παραβιάσει τις κάτωθι διατάξεις:
Σύμφωνα τον ν. 3418/2005 αρ. 6:
1. Ο ιατρός μπορεί να ασκεί άλλο επάγγελμα ή επαγγελματική δραστηριότητα εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ευσυνείδητη άσκηση της ιατρικής και δεν θίγεται η αξιοπρέπειά του ως ιατρού.
2. Με την άσκηση της ιατρικής εξομοιώνεται και η κατοχή οποιασδήποτε έμμισθης ή τιμητικής θέσης, για την οποία απαιτείται ως τυπικό προσόν το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής.
3. Δεν επιτρέπεται σε ιατρούς οι οποίοι έχουν δίπλωμα φαρμακοποιού ή οδοντιάτρου ή άλλου υγειονομικού επαγγέλματος να διατηρούν φαρμακεία, οδοντιατρεία ή άλλα παρεμφερή καταστήματα σε λειτουργία, εκτός εάν παύσουν την άσκηση της ιατρικής και τη χρησιμοποίηση του τίτλου του ιατρού.
4. Απαγορεύεται στον ιατρό να εξυπηρετεί, να εξαρτάται ή να συμμετέχει σε επιχειρήσεις που παρασκευάζουν ή εμπορεύονται φάρμακα ή υγειονομικό υλικό ή να διαφημίζει και να προβάλλει αυτά, με οποιονδήποτε τρόπο. Οι περιορισμοί αυτοί δεν αποκλείουν τη δυνατότητα σύναψης διαφανών και συγκεκριμένων σχέσεων εργασίας με επιχειρήσεις που παρασκευάζουν φάρμακα ή υγειονομικό υλικό στους ιατρούς που εκ του νόμου έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Σύμφωνα με τον ν. 3418/2005 αρ. 36: Κεφάλαιο ΙΑ:
1. Κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος τιμωρείται πειθαρχικά από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
2. Επιπλέον ο ιατρός που παραβιάζει τις διατάξεις των άρθρων 6 παράγραφοι 4 και 5, 19 παράγραφοι 5, 6 και 7, 24 παράγραφος 4, 28 παράγραφος 9 και 30 παράγραφος 4 τιμωρείται με προσωρινή ανάκληση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος και προσωρινή παύση από θέση που τυχόν κατέχει στο Δημόσιο για τουλάχιστον δύο (2) έτη και πρόστιμο ποσού πενήντα χιλιάδων (50.000,00) έως και διακοσίων χιλιάδων (200.000,00) ευρώ. Η ποινή επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, η οποία εκδίδεται μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την αποστολή σχετικού ερωτήματος. Σε περίπτωση τελέσεως εκ νέου μίας από τις ανωτέρω παραβάσεις, επιβάλλεται υποχρεωτικά, με όμοια απόφαση, οριστική ανάκληση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος και οριστική παύση».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί και στην στήλη ΕΔΩΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραιάς: Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 18χρονου – Το θρίλερ με την αιτία θανάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ζούσε για ημέρες με τη νεκρή αδερφή του – Την είχε σκεπάσει και είχε φτιάξει και πρόχειρο Σταυρό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας