15:30 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Οι δηλώσεις Ροζάκη πρώτη είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ. Η αντίδραση της Αθήνας

Οι δηλώσεις Ροζάκη πρώτη είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ. Η αντίδραση της Αθήνας

Πρώτη είδηση ήταν αργά το βράδυ του Σαββάτου στα τουρκικά ΜΜΕ η δήλωση του Χρήστου Ροζάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ότι «η Ελλάδα πρόσφερε στην Τουρκία να υπαναχωρήσει στα 10 μίλια χωρικά ύδατα»

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν μέσω των ιστοσελίδων τους τις δηλώσεις Ροζάκη ως έκτακτη είδηση, χαρακτηρίζοντάς τες ως «βήμα πίσω» της Ελλάδας.

«Ισχυρισμός έκτακτη είδηση από το Χρήστο Ροζάκη! Η Ελλάδα παραιτήθηκε από την αξίωση για 12 μίλια χωρικών υδάτων», αναφέρει το Α Χαμπέρ. Όπως αναφέρει το φιλο-κυβερνητικό κανάλι, «μετά τον ισχυρισμό του προσπάθησε να ρίξει λάσπη στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά προσέφερε εποικοδομητικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των χωρικών υδάτων στα 10 μίλια, ο Ροζάκης είπε, Ωστόσο, η τουρκική πλευρά επιμένει σταθερά και προκλητικά να μην ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών ακόμη και στην ηπειρωτική Ελλάδα».

«Η Ελλάδα έκανε βήμα πίσω! Αποσύρθηκε στα 10 μίλια χωρικών υδάτων», αναφέρει η Σταρ.

«Βήμα έκπληξη από την Ελλάδα μετά το φιάσκο με τον EastMed: Παραιτήθηκαν από τα 12 μίλια», ανέφερε η TGRT.

«Η Ελλάδα παραιτήθηκε από την αξίωσή της», ισχυρίζεται η Γενί Ακίτ, ενώ η Τακβίμ, ανέφερε πως «υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα παραιτήθηκε από την αξίωση για τα 12 μίλια! Είχε προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας».

Η αντίδραση της Αθήνας
Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας, με διπλωματικές πηγές να αναφέρουν πως: “Πάγια θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπεται ρητώς από το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)”.

Διαβάστε ακόμη

Κύκλοι ΥΠΕΞ για Ροζάκη:«Εκφράζει μόνο προσωπικές απόψεις»

Απίστευτη δήλωση Ροζάκη- Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο, αλλά είναι κοντά στις τουρκικές ακτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας