More

  Οι ιδιώτες-εγκέφαλοι που έπαιζαν μπάλα με την ΕΛ.ΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ

  Ιδιώτες χειραγωγούσαν ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι σκηνοθετημένες εγκληματικές ενέργειες, ο έλεγχος κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. και τα παιχνίδια πολιτικών συμφερόντων. Τι αναφέρουν δικαστικοί λειτουργοί είναι κάποια από τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ για τα όσα τρομερά συνέβαιναν στην Ελληνική Αστυνομία.

  «Ακούστε να δείτε. Η ΕΛ.ΑΣ. θα γίνει όπως την έχουμε οραματισθεί εμείς!». «Η ηγεσία της Αστυνομίας μάς κάνει όλα τα χατίρια γιατί εμείς την έχουμε βάλει στη θέση της». Σε αυτές τις πρωτοφανείς αναφορές προχωρούσαν – σύμφωνα με άγνωστα δικαστικά έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής» – ιδιώτες που χειραγωγούσαν και ήλεγχαν, επί ΣΥΡΙΖΑ, τμήμα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και είχαν αποκτήσει προσβάσεις σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Στα έγγραφα αυτά αποκαλύπτεται η σκηνοθεσία εγκληματικών ενεργειών (πολλές φορές σε συνεννόηση με ενστόλους) προκειμένου να παρέχονται στους ιδιώτες δεκάδες αστυνομικοί φρουροί, οι οποίοι αφαιρούνταν από τις υπηρεσίες αστυνόμευσης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Με πολλούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να υποβοηθούν την παράνομη δράση των εν λόγω ατόμων για να εξασφαλίσουν την εύνοιά τους, λόγω των προσβάσεών τους. Σε έναν φαύλο κύκλο, ενδεικτικό και των παθογενειών στην ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχουν πληροφορηθεί προσφάτως τα αποτελέσματα των δικαστικών ερευνών μιλούν για «μια κατάσταση ντροπής που αποκαλύπτει την αποσάθρωση της Αστυνομίας την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

  Μια απαγωγή- «μαϊμού»
  Αυτή η στρεβλή, παράνομη κατάσταση που περιγράφεται στα δικαστικά έγγραφα ξεκίνησε το 2014 όταν ένας από τους ιδιώτες τού εν λόγω «συστήματος» κατήγγειλε απαγωγή σε βάρος του στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς ωστόσο από την περαιτέρω έρευνα να αποσαφηνίζεται πώς απήχθη, πού «κρατήθηκε» ενώ δεν υπήρχε κανείς αυτόπτης μάρτυρας και δεν είχαν ζητηθεί λύτρα. Προσφάτως υπήρξε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία το εν λόγω συμβάν ήταν ανύπαρκτο.

  Από την πλευρά του «θύματος» της… αρπαγής υποστηρίχθηκε λοιπόν τότε ότι αυτή υπήρξε λόγω οικογενειακών εκκρεμοτήτων και κατονομάστηκαν ως ηθικοί αυτουργοί κρατικοί λειτουργοί, δικαστικοί αλλά και ένας υπουργός! Ο τελευταίος καταγγέλθηκε ως πιθανός οργανωτής της αμφιλεγόμενης εγκληματικής ενέργειας…

  Αυτό λοιπόν το ιδιόμορφο συμβάν ακολούθησε ένας τεράστιος κύκλος αλλεπάλληλων καταγγελιών του «ομήρου» και των συνεργατών του εναντίον των αξιωματικών που ερευνούσαν την «απαγωγή», καταγγελίες εναντίον των αστυνομικών που ανέλαβαν την ΕΔΕ για αυτή την αναφορά και εναντίον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που εξέτασαν τις κατηγορίες εναντίον των προαναφερθέντων αξιωματικών και ούτω καθ’ εξής. Στον ατέρμονο κύκλο εσωτερικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. με αρχή την «απαγωγή» του 2014, ενεπλάκησαν τουλάχιστον 100-150 αστυνομικοί που από ερευνητές βρίσκονταν στη συνέχεια κατηγορούμενοι. Με καταγγελίες ότι μερικοί είναι και οι ίδιοι απαγωγείς, ότι οργανώνουν δολοφονίες ή ότι έχουν σχέσεις με τη CIA!

  Ωστόσο διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι αυτή η ομάδα ιδιωτών άρχισε να αποκτά τότε και συγκροτημένες «προσβάσεις» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως και σε άλλα στελέχη της Κατεχάκη.

  Σε αυτό φαίνεται να τους βοήθησαν πρώην αστυνομικοί, επιχειρηματίες και άλλοι, που όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς μέσω ΕΥΠ, σχετίζονταν με προστασία σε περίπου 1.000 νυχτερινά κέντρα, οίκους ανοχής, λέσχες της Αττικής, ενώ είχαν αποκτήσει διαχρονικά – την τελευταία 30ετία – σχέσεις με ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη της Αστυνομίας. Ετσι λοιπόν οι προαναφερόμενοι ιδιώτες της… απαγωγής του 2014, λόγω αυτών των γνωριμιών με το παλαιότερο πολυετές κύκλωμα «διαφθοράς», άρχισαν να δίνουν κι εκείνοι διαρκώς «παρών» στα γραφεία ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και να αποκτούν μια εντυπωσιακή «ισχύ» στα σώματα ασφαλείας.

  «Ο,τι θέλετε εσείς θα γίνει…»

  Αρχικά λοιπόν στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το προαναφερόμενο παλιό σύστημα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. καταγράφονταν και συνομιλίες των εν λόγω ιδιωτών της «απαγωγής» του 2014 με τη νεότερη δράση. Ετσι ακούγονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε δηλώσεις… υπακοής προς αυτούς όπως «ό,τι πείτε εσείς η ηγεσία το κάνει αμέσως», «ό,τι θέλετε εσείς, πες το κι έγινε», «η ηγεσία θα ξεκινάει αμέσως ό,τι κάνετε!».

  Από την άλλη πλευρά, οι ιδιώτες του συστήματος αυτού ακούγονται να λένε απευθυνόμενοι σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. «έχω βάλει έναν στόχο· αυτή η υπηρεσία (η Διεύθυνση Επισήμων που φροντίζει για τις φρουρήσεις υψηλών προσώπων) να φτιαχτεί και να γίνετε εσείς εκεί πέρα ο νούμερο ένα!».

  Σε μια άλλη στιχομυθία ακούγεται άλλος ιδιώτης να κομπάζει και να μιλά για μεταθέσεις αξιωματικών. Και στη συνέχεια να λέει «ξέρει ο… (μνημονεύει το όνομα ανώτατου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.) πώς λειτουργώ γιατί ξέρει πως τον έβαλα στην πιο σημαντική θέση!».

  Όμως υπήρχε και συνέχεια με τους εν λόγω ιδιώτες να δηλώνουν κατά καιρούς θύματα κι άλλων αμφιλεγόμενων «αποπειρών» εγκληματικών επιθέσεων προκειμένου να αυξάνεται η αστυνομική προστασία τους ή να έχουν κι άλλα οφέλη από τα παιχνίδια των επιρροών. Το 2016 λοιπόν κατήγγειλαν κι άλλη προσπάθεια αρπαγής ενός εκ των ιδιωτών, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

  Για αυτό το συμβάν συντάχθηκε δικαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Κορίνθου που κατέδειξε – από αναλύσεις κλήσεων κι άλλων δεδομένων – ότι τα αναφερόμενα είναι αβάσιμα. Με ενδεικτικό ότι το θύμα της υποτιθέμενης αρπαγής και άλλοι ιδιώτες μετά από αυτό το… δραματικό περιστατικό πήγαν και διασκέδασαν, το ίδιο βράδυ, σε ταβέρνα με συνδαιτυμόνες αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.!

  πηγή: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. : “Ξυλώθηκαν” οι επίορκοι αξιωματικοί

  Κύκλωμα διαφθοράς-ΕΥΠ: Διαγραφές μηνύσεων, λευκοί γάμοι, προστασία σε οίκους ανοχής από γυναίκα δικηγόρο με τεράστια χρηματικά οφέλη

  Έρευνα της ΕΥΠ για κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ – Όλες οι αποκαλύψεις

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Γενί Σαφάκ: Σχέδιο συμμαχίας Μουσουλμανικών χωρών υπό την “ηγεσία” της Τουρκίας για προστασία της Παλαιστίνης

  Με σημερινό πρωτοσέλιδο η ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού τουρκικού τύπου Γενί Σαφάκ, αναφέρεται σε "σχέδιο” για συγκρότηση στρατιωτικής δύναμης από συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες υπό την...

  Τραγωδία: Νεκρός 47χρονος από την Πάτρα – Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

  Σε κατάσταση σοκ είναι οι οικογένεια και οι φίλοι του 47χρονου επιχειρηματία Ν.Τ. από την Πάτρα, που έχασε τη ζωή του όταν το τρακτέρ...

  Ντεβλέτ Μπαχτσελί: “Να μπούμε (στην Ιερουσαλήμ) ως όπου αρκεί η δύναμή μας” (Δείτε το Βίντεο)

  Ο ηγέτης του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε σημερινή του ομιλία αναφορικά με την κρίση στην Λωρίδα της Γάζας δήλωσε...

  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί τον Ηλία Μόσιαλο για την πολύτιμη υποστήριξή του

  Τις ευχαριστίες του στον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος στο πλαίσιο συμμετοχής του σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν εταιρείες για την πανδημία...

  Ένταση στις σχέσεις Ισπανίας Μαρόκου λόγω μαζικής εισροής προσφύγων στην Θέουτα

  Περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους εκατοντάδες παιδιά έφτασαν μέσα σε μία ημέρα στις ακτές τους ισπανικού θύλακα της Θέουτα (βόρεια...