22:57 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν  τη Ρωσία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν  τη Ρωσία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν  τη Ρωσία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεση της χώρας για τις πρακτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα την Τρίτη.

Μεταξύ των κατηγοριών, εναντίον της Ρωσίας είναι πως στοχεύονται «πολιτικοί αντιφρονούντες και ειρηνικοί διαδηλωτές, ενώ η επίσημη διαφθορά παρέμεινε ανεξέλεγκτη» όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην έκθεση ισχυρίζονται ότι η Ρωσία απέτυχε να παράσχει επαρκείς απαντήσεις για τον εντοπισμό, τη διερεύνηση, τη δίωξη ή την τιμωρία των περισσότερων αξιωματούχων που διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και οι φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις τοπικές αρχές στην Τσετσενία αναφέρονται επίσης στην έκθεση.

Επιπλέον, η έκθεση έκανε λόγο -χωρίς να τις αναφέρει- για «αξιόπιστες αναφορές» σχετικά με τη φερόμενη δηλητηρίαση του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

Διαβάστε επίσης

Διεθνής συμφωνία για τις πανδημίες που θα ενσωματωθεί στο καταστατικό του ΠΟΥ ζητούν περισσότεροι από 20 αρχηγοί Κρατών και Οργανώσεις

“Ευρωπαϊκή συμμαχία” από τα ακροδεξιά Κόμματα της Ουγγαρίας της Ιταλίας και της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας