22:35 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Οι ΗΠΑ οδηγούν τη Ρωσία σε άμεση πτώχευση

Οι ΗΠΑ οδηγούν τη Ρωσία σε άμεση πτώχευση

Οι ΗΠΑ θα κλείσουν την τελευταία δυνατότητα που έχει για να πληρώσει η Ρωσία το χρέος δισεκατομμυρίων της σε διεθνείς επενδυτές την Τετάρτη, καθιστώντας αναπόφευκτη τη ρωσική πτώχευση για πρώτη φορά μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι δεν σχεδιάζει να ανανεώσει την άδεια για να επιτρέψει στη Ρωσία να συνεχίσει να πληρώνει τους οφειλέτες της μέσω αμερικανικών τραπεζών.

Από τους πρώτους γύρους κυρώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στις τράπεζες άδεια να επεξεργάζονται τυχόν πληρωμές ομολόγων από τη Ρωσία. Αυτό το παράθυρο λήγει τα μεσάνυχτα της 25ης Μαΐου.

Υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ήταν διατεθειμένη να παρατείνει την προθεσμία. Σε συνέντευξη Τύπου κατά τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά στο Koenigswinter της Γερμανίας, την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είπε ότι το παράθυρο υπήρχε «για να επιτραπεί μια χρονική περίοδος για μια ομαλή μετάβαση και για να μπορέσουν οι επενδυτές να πουλήσουν χρεόγραφα».

Διαβάστε επίσης

ΕΕ: Κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας και τιμωρητικά μέτρα για Τράπεζες και τηλεοπτικούς σταθμούς

Μέσω Ιράν η Ρωσία προσπαθεί να ξεπεράσει τις βαριές κυρώσεις της Δύσης

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας