13:49 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Οι Ιταλοί αντιστέκονται στην ηλεκτροκίνηση!

Οι Ιταλοί αντιστέκονται στην ηλεκτροκίνηση!

Η Ε.Ε. θέλει να γίνουν όλα τα αυτοκίνητα  ηλεκτρικά από το 2035. Όμως οι Ιταλοί έχουν ήδη σηκώσει το μπαϊράκι της αντίστασης.

Για όσους δεν βλέπουν με καλό μάτι την στροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, υπάρχουν ακόμα εστίες αντίστασης. Και μία τέτοια εστία δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Ιταλία.

Η Ιταλία λοιπόν μπαίνει μπροστά στην προσπάθεια για να σωθούν οι συμβατικοί κινητήρες, εκφράζοντας μία μεγάλη μάζα καταναλωτών που θέλουν -για διάφορους λόγους- να μην παραδοθούν αμαχητί στην ηλεκτροκίνηση.

Και όλα αυτά από επίσημα χείλη, από τον υπουργό Μεταφορών της γειτονικής μας χώρας, Matteo Salvini, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης δεν έχει νόημα ούτε από οικονομική, ούτε από περιβαλλοντική ούτε από κοινωνική άποψη.

Ομοίως, από την Αριστερά, ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι επέκρινε απροσδόκητα το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στην Il Messaggero.

«Η πράσινη επιλογή της Ευρώπης τιμωρεί τη χώρα μας […] Θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων από 50.000 θέσεων εργασίας και σημαντική ζημιά στο εμπορικό μας ισοζύγιο», δήλωσε ο Πρόντι.

«Αναρωτιέμαι αν τόσο δραστικές επιλογές και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι η καλύτερη απόφαση για την προστασία του μέλλοντος του πλανήτη μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόντι βρίσκεται στην ίδια γραμμή με αρκετούς κεντροδεξιούς πολιτικούς, όπως ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Αντόλφο Ούρσο, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση των Βρυξελλών «κοντόφθαλμη» και «ιδεολογική».

«Ο πόλεμος της Ρωσίας θα έπρεπε να μας έχει διδάξει κάτι. Δεν μπορείς να εξαρτάσαι από τους άλλους: χθες από τις ρωσικές ορυκτές πηγές, σήμερα από την κινεζική πράσινη τεχνολογία», δήλωσε σε συνέντευξή του στη La Stampa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eκτοξεύεται η ηλεκτροκίνηση

Ηλεκτροκίνηση, βενζίνη, πετρέλαιο ή αέριο – Πως να περιορίσετε τα έξοδά σας;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας