21:46 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Οι μαυραγορίτες της λάσπης…

Οι μαυραγορίτες της λάσπης…

 

Οι  μαυραγορίτες της Κατοχής έπαιρναν ένα ολόκληρο  σπίτι στο κέντρο της Αθήνας με αντάλλαγμα έναν τενεκέ λάδι κι ένα τσουβάλι πατάτες από απελπισμένους ανθρώπους που έφθαναν στα άκρα για να σωθούν από τον εφιάλτη της ασιτίας.

Ήταν οι άνθρωποι (κατ’ ευφημισμόν) που δημιούργησαν μεγάλες περιουσίες από αυτή τη διαδικασία που γινόταν με τις πλάτες των Γερμανών, οι άνθρωποι που έκρυβαν τρόφιμα σε παράνομες αποθήκες για να δημιουργήσουν τεχνητή άνοδο της τιμής και να αποκομίσουν παράνομα κέρδη, παρά το γεγονός ότι συνάνθρωποί τους πέθαιναν από την πείνα. Κάτι που δεν τους απασχολούσε καθόλου.

Και τώρα μέσα στην ανείπωτη τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών της Θεσσαλίας υπάρχουν και πάλι «κάποιοι» επιτήδειοι οι οποίοι, αδιαφορώντας για τον πόνο των συνανθρώπων τους και τις απίστευτες δυσκολίες που βιώνουν, προσπαθούν να τους εκμεταλλευθούν χωρίς ίχνος ντροπής και ανθρωπιάς.

Τέρατα που βλέπουν αυτή την τραγωδία που χτύπησε τους κατοίκους της Θεσσαλίας σαν μια ευκαιρία για να τα «κονομήσουν» γρήγορα και εύκολα, σύμφωνα με νέες καταγγελίες ντόπιων που μόνο οργή προκαλούν για τα εξωφρενικά ποσά που τους ζητούν, ακόμη και για ένα μπουκαλάκι νερό, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους.

Ας το πούμε ξεκάθαρα, στεγνά και σταράτα. Αυτό που γίνεται δεν είναι εμπόριο. Δεν γίνεται μία εξάδα εμφιαλωμένου νερού από 1,5 ευρώ να… πέταξε ξαφνικά στα 5 ή 6 ευρώ. Αυτό που γίνεται μέσα στη λασπουριά και με ξεσπιτωμένους ανθρώπους είναι μαυραγοριτισμός. Και δεν συγχωρείται. Με τίποτα!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας