15:46 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Οι Ολυμπιακοί της "σιωπής". Δεν αποκλείεται η διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές

Οι Ολυμπιακοί της "σιωπής". Δεν αποκλείεται η διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν αποκλείεται η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο χωρίς θεατές εάν η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

“Σε περίπτωση που κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη διεξαγωγή χωρίς θεατές”, δήλωσε ο Σούγκα σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια περιοδείας σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να αποφασίσουν αργότερα σήμερα σχετικά με το εάν θα επιτρέψουν  θεατές σε Ολυμπιακές εκδηλώσεις, που ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Νεώτερες εξελίξεις

Μέχρι 10.000 θεατές θα επιτρέπονται στις εξέδρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δηλαδή στο 50% της χωρητικότητας, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές σύμφωνα με το Reuters, υποσχόμενοι την ασφαλή διοργάνωση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το όριο για τους Αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, “θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του χώρου, έως και 10.000 άτομα το πολύ”, ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Αυτό το όριο θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω μετά τις 12 Ιουλίου, εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή άλλων μέτρων κατά του κορωνοϊού, προσθέτει η ανακοίνωση. Σημειώνεται πως οι απαγορεύονται οι θεατές από το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη 

Ηττήθηκε από την Ιταλία 77-67 και αποκλείστηκε η εθνική

Euro 2020: Ελβετία και Ιταλία χαμογέλασαν την Κυριακή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας