4:02 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Οι οπαδοί του Τραμπ καλούν σε εμφύλιο πόλεμο

Οι οπαδοί του Τραμπ καλούν σε εμφύλιο πόλεμο

Είναι όντως «πρωτοφανής» η εισβολή του FBI στην ιδιωτική κατοικία πρώην προέδρου των ΗΠΑ, εξ ου και ο σάλος που προκάλεσε η έφοδος πρακτόρων του στην οικία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Πολλά μένουν να ξεκαθαρίσουν, αλλά η παρατήρηση του πεπειραμένου πρώην επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, David Laufman, είναι πειστική: «Η εκτέλεση από την υπηρεσία ενός εντάλματος έρευνας στο Μαρ-α-Λάγκο δείχνει ότι η ποσότητα και η ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων που επικαλείται — σε ένα ένταλμα έρευνας και μια ένορκη κατάθεση στην οποία ορκίστηκε ένας πράκτορας του FBI — ήταν πιθανότατα τόσο ισχυρές, ώστε να εκμηδενίζει κάθε άποψη ότι το ένταλμα έρευνας και αυτή η έρευνα είχαν πολιτικά κίνητρα».

Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί χρησιμοποίησαν ήδη την εμπρηστική γλώσσα του Τραμπ για να περιγράψουν μια νόμιμη έρευνα στο σπίτι του, και αναμένεται ότι οι τόνοι θα ανέβουν τις επόμενες μέρες.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο για την έρευνα στο σπίτι του Τραμπ, οι θερμοκέφαλοι οπαδοί του κάλεσαν ανοιχτά σε ένοπλη απάντηση και τελικά σε εμφύλιο πόλεμο — σε ένα ιδιόρρυθμο μείγμα φαιδρότητας και πραγματικής απειλής, αν αναλογιστεί κανείς την έφοδό τους στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

«Ο εμφύλιος πόλεμος 2.0 μόλις ξεκίνησε», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ένας άλλος πρόσθεσε «Ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κινηματικό εμφύλιο πόλεμο», άλλος ότι «Έτσι ανάβετε το σπίρτο για εμφύλιο πόλεμο», και κάποιος δήλωσε πανέτοιμος για τον εμφύλιο αφού «Αγόρασα ήδη τα πυρομαχικά μου».

Και επειδή δεν γίνεται βίαιη εξέγερση δίχως κομμουνιστική κερασάκι, η ακροδεξιά ακτιβίστρια και υποψήφια για το Κογκρέσο, Laura Loomer, έγραψε στο κανάλι της στο Telegram: «Ήρθε η ώρα. Αν είστε Αμερικανός που αγαπάει την ελευθερία, πρέπει να αφαιρέσετε τις λέξεις ευπρέπεια και πολιτισμός από το λεξιλόγιό σας. Αυτό είναι ΠΟΛΕΜΟΣ! Και ήρθε η ώρα να εξοντώσουμε αυτούς τους κομμουνιστές».

Η πικρή διαπίστωση είναι ότι η ήττα του Τραμπ φαίνεται πως ούτε τα πάθη καταλάγιασε, ούτε τα ακραία στοιχεία περιθωριοποίησε.

Πηγή: Vice, Politico

Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ και τα όνειρά του για εξουσία

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Για «παρωδία δικαιοσύνης» κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας