1:57 Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Οι τραγικές συμπτώσεις (με το οξυγόνο και τις ανακοπές) της γιαγιάς που φρόντιζε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι τραγικές συμπτώσεις (με το οξυγόνο και τις ανακοπές) της γιαγιάς που φρόντιζε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τραγικές συμπτώσεις ανακύπτουν από την έρευνα της «ΜΠΑΠ στο Ρεπορτάζ» σε ό,τι αφορά την τελευταία δουλειά, εν είδει αποκλειστικής νοσοκόμας, της Ρούλας Πισπιρίγκου.

του Πέτρου Κουσουλού

Κατά πληροφορίες οι οποίες δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, η τραγική μητέρα εργάστηκε μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2020 «περιθάλποντας» μια 88χρονη γιαγιά, η οποία κατέληξε μία ημέρα μετά την απόφαση της κυρίας Πισπιρίγκου να εγκαταλείψει τη «νοσηλεία» της γιαγιάς καθώς βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη στην Ίριδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκείνη τη μοιραία ημέρα η μητέρα των τριών παιδιών βρισκόταν σε κομμωτήριο, όπου και ενημερώθηκε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν στα τελευταία της.

Εγκατέλειψε το κομμωτήριο και πήγε στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, για να επιστρέψει 45 λεπτά αργότερα (στο κομμωτήριο) προκειμένου να ολοκληρώσει τη βαφή. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από την έρευνα της εφημερίδας προκύπτει ότι η ηλικιωμένη γυναίκα, στην οποία η κυρία Πισπιρίγκου προσέφερε τις υπηρεσίες της (από τις 08.00 μέχρι τις 13.00 και από τις 17.00 μέχρι τις 21.00), αντιμετώπιζε συχνά πρόβλημα με το οξυγόνο που της χορηγούνταν, ενώ είχε υποστεί και δύο επεισόδια (παρουσία της κυρίας Πισπιρίγκου) που προσομοίαζαν με ανακοπή.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2021, ενώ όταν έφτασαν οι άνδρες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση ανακοπής, αλλά ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε λίγο χαμηλή πίεση και οξυγόνο. Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα λίγο καιρό αργότερα και κατά δήλωσή της η μητέρα των τριών παιδιών και φροντιστής της γιαγιάς κατάφερε να την επαναφέρει. Σημειώνεται ότι στην τηλεοπτική της συνέντευξη η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι εκείνο το επίμαχο διάστημα δεν εργαζόταν.

Από τον θάνατο της Ίριδας η κινητοποίηση των Αρχών

Ο αιφνίδιος θάνατος της μικρής Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 προκάλεσε το πρώτο ισχυρό σοκ και ερέθισε τα ελατήρια των Αρχών στην Πάτρα. Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, η απώλεια του βρέφους σε συνάρτηση με τις απορίες οι οποίες ήδη υπήρχαν από τον θάνατο της Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019, έφεραν κινητοποίηση η οποία εντάθηκε στις 11 Απριλίου 2021, οπότε και η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή ενώ νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο. Συγκεκριμένα πρόσωπα επικοινώνησαν με την εισαγγελική Αρχή ζητώντας παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως σε τι οφείλονταν οι θάνατοι και οι ανακοπές. Οι ίδιες καθ’ όλα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον θάνατο (από δεύτερη ανακοπή) της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022, η Εισαγγελία της Πάτρας αποφάσισε η διερεύνηση της υπόθεσης να ξεκινήσει από τον πλέον πρόσφατο θάνατο, καθώς θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αξιολογηθεί ο πλήρης έλεγχος των τοξικολογικών και ιστολογικών ευρημάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο της υποθέσεως δεν επελήφθη η Ασφάλεια Πατρών, αλλά το Ανθρωποκτονιών, καθώς ο θάνατος του 9χρονου παιδιού δεν σημειώθηκε στην Πάτρα, αλλά στην Αθήνα.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί, στην στήλη ΕΔΩΛΙΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας