16:25 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι – Τα προνόμια που αποκτούν

Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι – Τα προνόμια που αποκτούν

Οι τρίτεκνοι γίνονται το επόμενο διάστημα πολύτεκνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η εξίσωση των τριτέκνων και πολυτέκνων.

Την εξίσωση των προνομίων και των επιδομάτων των τριτέκνων με αυτά που λαμβάνουν οι πολύτεκνες οικογένειες αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο παρουσίασης του σχεδίου που αφορά στο δημογραφικό.

Το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό προβλέπει διάφορες δράσεις, όπως η εξισορρόπηση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η παροχή προσιτής στέγης σε νέους, η ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στην αγορά εργασίας και η υποστήριξη της οικογένειας.

Για να ενισχυθούν περαιτέρω οι οικογένειες με τρία παιδιά, θα συζητηθεί η πρόταση να αλλάξει ο ορισμός της πολύτεκνης οικογένειας, με τροποποίηση του αριθμού τέκνων που περιλαμβάνει. Η πρόταση είναι να μειωθεί από τέσσερα σε τρία τα παιδιά που απαιτούνται για να μετρά μια οικογένεια ως πολύτεκνη.

Προνόμια

Αυξημένη μοριοδότηση σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών και τους διορισμούς στο Δημόσιο.

Μειωμένο τεκμήριο κατά 50% για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίες. Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος.  Αυτοκίνητο με έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά.  Απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα 6θέσια ΙΧ.  Άδειες ταξί.  Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη. Οικονομική ενίσχυση δήμων κατά τη γέννηση 3ου και 4ου παιδιού.

Προστασία της µητρότητας από απόλυση. Μειωμένα δικαστικά έξοδα Εισιτήρια με έκπτωση σε ΜΜΜ και πλοία υπό προϋποθέσεις.  Μειωμένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.  Ελεύθερες είσοδοι σε μουσεία, θέατρα, κατά περίπτωση. Ισόβια διατήρηση ιδιότητας πολυτέκνου. Εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές µε ειδική µοριοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηφιακό λίφτινγκ στον ΟΠΕΚΑ: Ενιαία αίτηση για όλες τις παροχές και επιδόματα – Έρχεται ενοποίηση κριτηρίων

Αλλάζει το επίδομα ανεργίας και αυξάνεται κατά 250 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας