13:20 Κυριακή 22 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Νέο σκάνδαλο - Καθηγητής καταδικασμένος για υπεξαίρεση υπηρετεί ακόμα!

Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Νέο σκάνδαλο - Καθηγητής καταδικασμένος για υπεξαίρεση υπηρετεί ακόμα!

– “Ίδρυμα σκανδάλων” το Οικονομικό Πανεπιστήμιο! Για κύκλωμα που υποθάλπει λογοκλέφτες αλλά και νομή των πόρων του Ιδρύματος κάνουν λόγο στην «Μ» οι καθηγητές Γ. Βάμβουκας και Σ. Μπεκίρος
− Ο ακαδημαϊκός που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, αλλά παραμένει στη θέση του (!), και η έρευνα για 700.000.000 ευρώ που φέρονται να λείπουν από τα αποθεματικά

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Για κυκλώματα μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα οποία εδώ και χρόνια νέμονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάνουν λόγο διακεκριμένοι καθηγητές, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ. Μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» καταγγέλλουν ότι αυτή η κατάσταση καλύπτεται από ένα καθεστώς ατιμωρησίας για τους «εκλεκτούς του κυκλώματος». Αντίθετα, όσοι τολμήσουν να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά βρίσκονται, όπως λένε, αντιμέτωποι με απειλές, διώξεις και ένα ανελέητο bullying με στόχο να «σωπάσουν». Μάλιστα από το υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή μας προκύπτει ότι για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ενήμερη τόσο η πρώην όσο και η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Κατάδικος καθηγητής
Σε αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Μ», ο συνταξιοδοτηθείς πλέον καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Βάμβουκας, αναφέρει ότι «υπάρχει εν ενεργεία καθηγητής της πρώην ΑΣΟΕΕ, που καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 σε 8μηνη φυλάκιση για υπεξαίρεση. Σήμερα όχι μόνο παραμένει ακόμα στη θέση του, αλλά εξακολουθεί να είναι διευθυντής προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών και διαχειρίζεται χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Γιατί αυτόν τον καθηγητή τον διατηρεί ο πρύτανης στη θέση του; Πρόσφατα μάλιστα είχε διεκδικήσει να γίνει κοσμήτορας» αναφέρει ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος στη συγκεκριμένη δίκη ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του καταδικασθέντος καθηγητή. «Έχει δημιουργηθεί ένα κύκλωμα διαφθοράς εδώ και 30 χρόνια με διαχρονικά χαρακτηριστικά, το οποίο νέμεται τους πόρους του πανεπιστημίου.

 

Με αναλυτική του επιστολή ο καθηγητής είχε επισημάνει από τον Αύγουστο του 2019 στη νυν υπουργό Παιδείας τις καταγγελίες για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

 

 

Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν εισρεύσει τα τελευταία χρόνια. Η ιδιοποίηση των πόρων του πανεπιστημίου γίνεται από μία ομάδα καθηγητών, η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργεί ως κλειστή ολιγαρχική ομάδα με διαχρονικά χαρακτηριστικά» τονίζει, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη ομάδα «εντάσσεται και ο κ. Αναστάσιος Δράκος».

 

Ο καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας είχε καταγγείλει με σειρά επιστολών του τα κακώς κείμενα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Γνώριζαν
Ο καθηγητής καταγγέλλει ότι έχει δεχθεί απειλές επειδή «τόλμησε να τα βάλει με το κύκλωμα»: «Έχω κάνει τρεις μηνύσεις κατά αγνώστων για απειλή, στο γραμματοκιβώτιο δέχθηκα κείμενο με απειλές για την οικογένειά μου» λέει, προσθέτοντας ότι το πανεπιστήμιο γνώριζε από το καλοκαίρι του 2020 τις κατηγορίες σε βάρος του αναπληρωτή καθηγητή για τοκογλυφία, αλλά δεν έκανε τίποτα: «Τα πάντα ήξεραν για την τοκογλυφία.

 

Ο καθηγητής Αναστάσιος Δράκος που κατηγορείται για τοκογλυφία και ελέγχεται για παιδεραστία ,όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά η “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ”

Ο κ. Δράκος ήταν αντιπρόεδρος στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων την περίοδο 2018-2020 . Επρόκειτο μάλιστα να κατέβει για πρόεδρος στις εκλογές του τμήματος ως μοναδικός υποψήφιος. Ξαφνικά αποσύρθηκε η υποψηφιότητά του διότι προς το τέλος Ιουλίου του 2020 θα δικαζόταν για την υπόθεση της τοκογλυφίας. Μια δίκη η οποία μετά από δύο αναβολές λόγω κορωνοϊού ξεκίνησε την Παρασκευή 14/1/22 και διεκόπη. Όταν ο Δράκος παραιτήθηκε, στη θέση του πήγε ένας άλλος συνάδελφός του» συμπλήρωσε ο κ. Βάμβουκας. Αναφερόμενος στον συγκεκριμένο καθηγητή, ο ίδιος είπε ότι «είχα καλή γνώμη γι’ αυτόν μέχρι το 2016-2017. Τον είχα προτείνει μάλιστα να γίνει πρόεδρος του τμήματος. Πράγματι έγινε αντιπρόεδρος στο τμήμα την περίοδο 2010-2020 και μετά επρόκειτο να γίνει πρόεδρος, μέχρι που μάθαμε το θέμα της τοκογλυφία…………………………………………………………..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ  WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας