2:03 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Οικονόμου: Αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, δεν θα συνέβαινε

Οικονόμου: Αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, δεν θα συνέβαινε

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, εν αναμονή της τοποθέτησης του πρωθυπουργού και εν μέσω πολιτικής θύελλας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «θα αναφερθεί πολύ αναλυτικά στη σοβαρότατη αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει».

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της εξεταστικής επιτροπής, καθώς «όλοι απαιτούν και δικαιούνται να πάρουν απαντήσεις».

«Εδώ, παρά το γεγονός ότι είχαμε μία επισύνδεση, μια παρακολούθηση κινητού, που έγινε όπως ακριβώς ορίζει το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι ανεκτό, δεν είναι συνηθισμένο, δεν είναι κανονικό πράγμα σε μια Δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό τηλέφωνο από τις εθνικές αρχές ασφαλείας ενός αιρετού εκπροσώπου, ενός ευρωβουλευτή. Αυτό δεν είναι κανονικό πράγμα».

«Και αν αυτό είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν θα συνέβαινε», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπήρχε απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και ανάληψη πολιτικής ευθύνης και γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι χρειαστεί θεσμικά, με τρόπο που να είναι σύννομος, και που να οδηγήσει σε συμπεράσματα και απαντήσεις για την υπόθεση αυτή», σημείωσε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα oι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Γιάννης Οικονόμου: H Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην διαλεύκανση της υπόθεσης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας