12:00 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Οικονόμου: Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας για Πιτσιόρλα και Σάγια.

Οικονόμου: Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας για Πιτσιόρλα και Σάγια.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μην αναλώνεται σε κάθε είδους εσωστρέφεια, ανέφερε.

«Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η εφιαλτική εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου είναι ένα γεγονός που το νιώθουμε όλοι. Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται στην Ευρώπη. Δεν καταπονούνται μόνο τα χαμηλά στρώματα, αλλά και η μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις διεθνείς προκλήσεις.

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε μάλιστα πως σήμερα θα υπάρξει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την ενέργεια. Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας για την Ελλάδα, τόνισε πως αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας, ενώ στα «θετικά» μέσα στις «μαύρες ειδήσεις» των τελευταίων ημερών ανέφερε τον τζίρο στον τουρισμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει αυτόν του 2019.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μην αναλώνεται σε κάθε είδους εσωστρέφεια. Με πλήρη συναίσθηση της κατάσταση έχει ήδη εφαρμόσει πλειάδα μέτρων και θα συνεχίσουμε με σύνεση και σωφροσύνη», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Όπως επισήμανε, στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για διαθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, μέτρα και κίνητρα στην αγορά εργασίας. Τέλος θα αναφερθεί στην πλειάδα μέτρων στήριξης των πολιτών στην ενέργεια αλλά και σε μία ολοκληρωμένη πολιτική για τη στέγαση.

Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας

Σχετικά με τις εξηγήσεις που ζητά σήμερα μέσω της εφημερίδας «Τα Νεα», ο κ. Πιτσιόρλας από τον Τσίπρα σχετικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε τα εξής:

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική υπόθεση. Πρώτον αποδεικνύεται πως ο Τσίπρας είπε ψέματα. Δεύτερον η προσπάθεια να πει πως η υπόθεση έρχεται παρελθόν, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε όλα αυτά πρέπει να δώσει απαντήσεις ο κ. Τσίπρας».

Για αλλαγή εκλογικού νόμου

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς και να αποτρέπει και την ακυβερνησία και τον σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ereportaz.gr


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας