16:47 Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα

Οικονόμου: Λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους εταίρους μας για την τουρκική προκλητικότητα. Είπε ακόμα ότι «Η χώρα μας πάντα είναι υπέρ του διαλόγου αλλά δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα προασπίζονται τη διεθνή νομιμότητα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο αναθεωρητισμός και η προκλητική στάση της Τουρκίας έχουν καταδικαστεί με όλους τους τρόπους από τους εταίρους μας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά και την στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, καταλαβαίνει κανείς πόσο πιο ομόθυμη είναι η καταδίκη από τους συμμάχους σε τέτοιου είδους νοοτροπίες.

Τραμπούκοι με όρους συμμορίας στο ΑΠΘ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα επεισόδια των τελευταίων ημερών στο ΑΠΘ χαρακτήρισε τραμπούκους με όρους συμμορίας όσους τα προκαλούν και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει ξεκάθαρα με ποια πλευρά είναι.

«Η συντεταγμένη Πολιτεία δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει ορισμένους να εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους και τις δικές τους αποφάσεις στους χώρους των ΑΕΙ. Για να καταλάβουμε όλοι τις συμβαίνει εκεί και η Διεθνής Αμνηστεία, κάποιοι με το έτσι θέλω επί 34 χρόνια είχαν καταλάβει έναν χώρο. Η σύγκλητος αποφάσισε να γίνει βιβλιοθήκη και κάποιοι επιμένουν να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους. Η χώρα έχει κανόνες και δεν επιδιώκουμε καμία ένταση. Βιβλιοθήκη θέλουμε να κάνουμε. Οι νοσταλγοί αυτών των πρακτικών δεν θα επιβάλλουν τις δικές τους συνήθειες. Η ΕΛΑΣ δυστυχώς είναι εκεί για να εφαρμοστεί η απόφαση της συγκλήτου, δηλαδή το αυτονόητο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη, παράνομη και απρόκλητη ενέργεια την κατάληψη των δυο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές αρχές και πρόσθεσε ότι λαμβάνουμε όλα τα μέτρα.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας