17:34 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση

Τη σπουδαιότητα του διαλόγου ως μέσου για την επίλυση των προβλημάτων επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες στην επίσημη ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς συναντήσεως “World Policy Conference”, που πραγματοποιείται στο Άμπου Ντάμπι.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο του Συνεδρίου, στη γαλλική γλώσσα, περιέγραψε τη σημερινή διεθνή ανησυχητική κατάσταση και απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση.

 

Ακόμα, αναφέρθηκε σε πολλές διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, ενώ τόνισε τη σημασία της θρησκείας για την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και λαών, καυτηριάζοντας έντονα τα φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη συνοδεία του Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και του Πατριαρχικό Διάκονο Βαρνάβα Γρηγοριάδη, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σαίφ μπιν Ζαίντ Αλ Ναχιάν (Saif bin Zayed Al Nahyan), με τον οποίο είχε ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία καθώς γνωρίζονται παλαιόθεν.

Διαβάστε ακόμη

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: “Κάνω και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως”

Οικουμενικός Πατριάρχης: Έναντι του Θεού όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και έχουμε ίσα δικαιώματα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας