15:44 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Οκτάι: Η ΕΕ δεν έχει πολλά να συνεισφέρει στην πενταμερή για το Κυπριακό

Οκτάι: Η ΕΕ δεν έχει πολλά να συνεισφέρει στην πενταμερή για το Κυπριακό

O Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην Άγκυρα, έπειτα από την υπογραφή της “συμφωνίας οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας 2021” μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, με τον “πρωθυπουργό” του ψευδοκράτους  Ερσάν Σανέρ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ο λόγος για τον οποίο το Κυπριακό έχει γίνει σχεδόν “γάγγραινα”, δεν έχει πολλά να συνεισφέρει ως συμβαλλόμενο μέρος.

Ανέφερε ότι  (η Τουρκία) θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο ως μητέρα πατρίδα και ως εγγυήτρια χώρα για τους Τ/κ κοιτάζοντας με αυτοπεποίθηση στο μέλλον, συνέχισε ενώ είπε ότι “η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να πετύχει η αναπτυξιακή πρωτοβουλία στην τδβκ”.

Αναφερόμενος πιο ειδικά στην πενταμερή για το Κυπριακό είπε ότι “για τη λύση ο μόνος δρόμος είναι το μοντέλο τον δύο κρατών, η κυριαρχική ισότητα. Μέχρι να διασφαλίσουμε πολιτική ισότητα στο νησί θα συνεχίσουμε τη διαδικασία του αγώνα των δικαιωμάτων και δικαιοσύνης. Το ανακοινώνουμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο με τον κ. Σανέρ. Η συναίνεσή μας παραμένει. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε την απόφασή μας σχετικά με τα Βαρώσια. Εδώ είναι γη της τδβκ”, υποστήριξε.

Από την πλευρά του ο Ερσάν Σανέρ είπε ότι “η τδβκ με τη στήριξη της μητέρας πατρίδας είναι πάντοτε έτοιμη για συμβιβασμό στη βάση των δύο κυρίαρχων κρατών”. Πρόσθεσε ότι στη πενταμερή συνάντηση 5βασικός τους στόχος είναι τα “δύο ισότιμα, κυρίαρχα κράτη” και πως σε αυτό το θέμα, οι Τ/κ είναι αποφασισμένοι. Οι Τ/κ, που είναι “απομονωμένοι σε μια γωνιά” δεν είχαν καμία επαφή με κανέναν, πλην της Τουρκίας και αυτή δεν μπορεί να είναι η μοίρα των Τ/κ, συνέχισε. Ο Ερσάν Σανέρ ολοκλήρωσε λέγοντας ότι “όλες οι χώρες του κόσμου έχουν το ΔΝΤ και η τδβκ έχει την μητέρα πατρίδα”.

Διαβάστε επίσης

Το Κρεμλίνο θα ανταποδώσει τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Αποκαλύφθηκε σχέδιο παραστρατιωτικής ομάδας» να επιτεθεί αύριο Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην έδρα του Κογκρέσου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας