More

  Οκτώ χιλιάρικα χωρίς προκήρυξη για την Άννα

  Του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΗ

  Η Άννα Κιουτσοκιοζόγλου, σύζυγος του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη υψηλόβαθμη συνδικαλίστρια και αγωνίστρια, αποσπάστηκε χωρίς προκήρυξη για τρία χρόνια στις Βρυξέλλες και με μισθό 8.000 ευρώ! Ένα τέλειο παραμύθι, μία εξωφρενική αναβάθμιση, το καλύτερο δώρο που μπορούσε να της τύχει. Απομακρύνεται και πάει στο Βέλγιο και αν τυχόν προκύψει μία νέα ιστορία ωσάν αυτή των καθαριστριών που διεκδικούσαν την παραμονή τους στο υπουργείο και η κ. Κιουτσοκιοζόγλου τους υπερασπιζόταν με σθένος, δεν θα είναι στα μέρη μας για να αγωνιστεί. Θα απολαμβάνει πολυτέλειες στην ευρω-πρωτεύουσα!

  Η απόφαση απόσπασης με τη υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο παλαιότερα η Άννα Κιουτσοκιοζόγλου στρίμωχνε από τη θέση της συνδικαλίστριας

  Το σκηνικό είναι γνωστό. Κάθε έναν ή δύο μήνες, μαθαίνουμε πως διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζουν σταδιοδρομία και ανεβαίνουν στην ιεραρχία, ή στις οικονομικές απολαβές, λαμβάνοντας θέσεις χωρίς να έχουν τα απαραίτητα κριτήρια, δίχως να περνάνε από αξιολόγηση ή διαγωνισμό. Η σύζυγος του γ.γ. του υπ. Εσωτερικών είναι το παράδειγμα του Φεβρουαρίου. Η ανάρτηση στη Διαύγεια, με την οποία επισημοποιείται η απόσπασή της στις Βρυξέλλες έχει ημερομηνία 11/2/2019, αλλά οι νέες της αρμοδιότητες είναι μάλλον θολές. Θέση στην Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει το επίσημο έγγραφο…

  Από τα «κόκκινα γάντια» στο μισθό πρέσβη

  Η Άννα Κιουτσοκιοζόγλου με την ντουντούκα όταν αγωνιζόταν στο πλευρό των καθαριστριών

  Διαβάστε τι έλεγε στο πρόσφατο παρελθόν για κάποιες γυναίκες που ήξεραν να αγωνίζονται στα δύσκολα, το 2014, όταν στεκόταν στο πλευρό των καθαριστριών και έδειχνε να εμπνέεται από αυτές και τον αγώνα που έδιναν:

  «Αρχίσανε να παρουσιάζονται κάποιες προσωπικότητες, περίπου 40 γυναίκες, με δυσκολίες στην αρχή, που δείχνανε μία απίστευτη διάθεση αγωνιστικότητας, που για μας ήταν πρωτόγνωρο, διότι αυτές οι γυναίκες δεν είχαν περάσει από κάποια κομματική διαδικασία, να γνωρίζουν τι σημαίνει αντιστέκομαι, αγωνίζομαι. Είχαν συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια τα προβλήματα στη δουλειά να λύνονται μέσα από τους συνδικαλιστές. Εμείς τους πείσαμε πως ήταν μία υπόθεση που τους αφορά».

  Ήταν μία εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και ήταν βούτυρο στο ψωμί για κάθε υψηλόβαθμο συνδικαλιστή να παίρνει τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες.

  Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, αφήνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και απολαμβάνει τις πολυτέλειες της ζωής του… πρέσβη στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την έρευνά μας, ο πρέσβης μας στη συγκεκριμένη χώρα λαμβάνει περίπου 9.000 ευρώ το μήνα. Άρα, το ποσό που θα λαμβάνει η Άννα Κιουτσοκιοζόγλου είναι περίπου 6.750 ευρώ, οπότε μαζί με τον εγχώριο μισθό θα έχει να λαμβάνει για την επόμενη τριετία 8.000 ευρώ το μήνα!

  Μάλλον θα περιορίσει την εσωτερική της αντιπολίτευση

  Η Άννα Κιουτσοκιοζόγλου φεύγοντας στα ξένα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα περιορίσει την εσωτερική της αντιπολίτευση. Καθώς είναι παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δυνατό μέλος του βαθύ δημοσίου (δύο σε ένα δηλαδή), είχε πάντα μία άνεση να κάνει ξεκάθαρη εσωκομματική κριτική.

  Το Σεπτέμβρη του 2017 υπογράφει ένα καταγγελτικό κείμενο, στοχεύοντας σε ένα υψηλότατο κυβερνητικό στέλεχος, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μία περίοδο που ο υπουργός Οικονομικών μάχεται στην Ευρώπη για το οτιδήποτε και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι εσωτερικά πυρά. Ως υψηλόβαθμη συνδικαλίστρια ζητά οικονομική εξομοίωση των νέων συναδέλφων της:

  Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Υφυπουργό κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και το Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή για την άρνηση επίλυσης του θέματος της οικονομικής εξομοίωσης των νέων συναδέλφων, ένα θέμα που επανειλημμένα έχουν δηλώσει ότι είναι δίκαιο, εντός και εκτός Βουλής. Ωστόσο με δική τους αποκλειστικά ευθύνη εξακολουθεί να παραμένει άλυτο. Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εντατικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

  Ο Κώστας Πουλάκης και ο επαναστάτης γιος

  Ο σύζυγος της Άννας Κιουτσοκιοζόγλου, Κώστας Πουλάκης, διορισμένος κι αυτός στο Δημόσιο από εποχές ΠΑΣΟΚ έχει μακριά ιστορία στην αριστερά:

  «Έκτοτε, μεσολάβησε μια ζωή σε πολύ μεγάλο βαθμό ταυτισμένη με την πορεία της Αριστεράς, μια ζωή γεμάτη ελπίδες και διαψεύσεις, αγώνες, στιγμές ανάτασης και κάμψης, συναντήσεις και διασπάσεις», γράφει στο βιογραφικό του, τονίζοντας το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς σε σχέση με τις «απέναντι» ιδεολογικές αντιλήψεις. Μόνο που σήμερα, ως στιγμή ανάτασης, μάλλον θεωρεί μία απόσπαση της συζύγου του που θα φέρει επιπλέον στην οικογένειά του περίπου 250.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

  Άραγε, υπήρξε κάποιο μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας που να έμεινε ή να παραμένει σταθερό στις αντιλήψεις του; Η απάντηση είναι ναι! Ο Όμηρος Πουλάκης.

  Ο βραβευμένος Έλληνας ηθοποιός, 35 ετών, απαγκιστρώθηκε πριν από τρία χρόνια από την πολιτική που πρέσβευε ο πατέρας του Κώστας Πουλάκης ως συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δεν σημαίνει πως ένιωσε ή κατάλαβε πως οι γονείς του κάνουν κάποια είδους πολιτική αναστροφή, ωστόσο έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή του. Όπως επίσης ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε σήμερα πως κρίνει την απόσπαση της μητέρας του.

  Τώρα είναι χρήσιμος ο σύζυγος!

  Πρέπει να σημειώσουμε πως ο Κώστας Πουλάκης είναι ένα κυβερνητικό στέλεχος με αρμοδιότητες που αυξάνονται όταν πλησιάζουν εκλογές. Η επιστημονική του κατάρτιση, άλλωστε, είναι συγκεκριμένη. Είναι μαθηματικός με έφεση στη στατιστικολογία, που σημαίνει πως όταν είσαι στέλεχος κόμματος, αυτόματα γίνεσαι… εκλογολόγος.

  Στις τελευταίες εκλογές ο Κώστας Πουλάκης σχεδόν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα το εκλογικό αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Λειτούργησε ως ανθρώπινο… exit poll και οι προβλέψεις του είχαν μία ακρίβεια που ενθουσίασε το ανώτερο κυβερνητικό επιτελείο. Τώρα, λοιπόν, που πλησιάζουν οι εκλογές, αν… λείπει η σύζυγος από το σπίτι, ακόμη καλύτερα. Λίγη παραπάνω ησυχία για να γίνει η σωστότερη δυνατή ανάλυση.

  Η χαρακτηριστική ατάκα του Αλέξη Τσίπρα τα λέει όλα: «Μην ακούτε τις δημοσκοπήσεις. Να ακούτε τον Κώστα Πουλάκη. Αυτός ξέρει!»

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Real Fm: Καταδικάζει τις αναφορές δημοσιογράφου του εναντίον του βουλευτή Κ. Μπογδάνου

  Με μια σαφή ανακοίνωση του ο όμιλος Real καταδικάζει ως απαράδεκτες και προσβλητικές τις δηλώσεις του δημοσιογράφου του ομίλου Γιώργου Γεωργίου, εναντίον του Κωνσταντίνου...

  «Επιτροπή Πισσαρίδη»: Αναλαμβάνει ρόλο στη διαχείριση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα

  Στην Αθήνα υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία, καθώς τα 32 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού πακέτου από το σχέδιο της Κομισιόν εκτιμάται ότι θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα...

  Ανθρωποκτονία δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια Φλόιντ – Τα … συλλυπητήρια Τραμπ

  Η οικογένεια του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ όρισε ανεξάρτητο ιατροδικαστή για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τον θάνατο του ανθρώπου της από τον...

  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε 24 ώρες θα αποφασίσει για την υδροξυχλωροκίνη

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να έχει αρκετές πληροφορίες σε 24 ώρες προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την αναστολή των δοκιμών του...

  Η 19χρονη ΑμΕΑ συγκλονίζει: Με χαστούκισε ο 21χρονος Αλβανός 5-6 φορές δυνατά – Δεν υπήρχε κάποιος για να φωνάξω βοήθεια

  Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου, μετά από πολλές αναβολές, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού στη Ρόδο με...